Ole reakciója a Wolves elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint rendkívül büszke volt csapatára, miután 3 ponttal távoztak a Molineux-ból a bajnokság 38. fordulójában, miután 2-1-re legyőzték a házigazda Wolves csapatát.


Anthony Elanga már az első negyedórán belül megszerezte a United első gólját a találkozón, ami a svéd támadó számára is az első találat volt a United felnőtt csapatában. Bár erre a spanyol Semedo még válaszolni tudott, az első félidő vége előtt Juan Mata is eredményes volt büntetőből és, mint később kiderült, ez volt a győztes találat is a meccsen.

 

Mivel az Európa-liga döntője mindössze három nap múlva lesz, Solskjaer kénytelen volt ismét nagy változtatást eszközölni a kezdőben. A Leicester elleni mérkőzéshez hasonlóan most is 10 helyen változtatott a norvég az előző bajnokihoz képest, ezúttal viszont Tuanzebe maradt bent a csapatban. Számos fiatal játékos kapott ismét lehetőséget a kezdőben, akik lenyűgözték a norvég menedzsert teljesítményükkel.

 

Büszke menedzser

"Nagyon boldog vagyok és büszke rájuk! A fiatalok nagyon jól vették az akadályokat és lehetőségeket dolgoztak ki, valamint a győzelmet is megszerezték végül. A mai nap után csak mosolyogni tudok, mert ezek a srácok ma megmutatták, hogy miért hiszünk bennük és, hogy mire képesek. Emellett pedig senki nem szedett össze sérülést. Amad (Diallo), Anthony (Elanga) és Dan (James) tempója és lelkesedése fantasztikus volt. Donny, Juan és Nemanja pedig rendkívül rutinosan oldották meg a feladatukat. Nagyon jó volt az összhang."

 

A fiatalok bizonyítottak

"Szeretném elmondani, hogy természetesen a jövőben még találkozni fognak velük a szurkolók. Azt hiszem, hogy a mai találkozó méltó volt a United és azon belül Sir Alex és Sir Matt szellemiségéhez, amely a fiatalokba vetett bizalomra épült. Az a dolgom, hogy mindent megtegyek a Manchester Unitedért és ma különösen éreztem a csapat szellemiségét, amikor láttam ezeket a fiatalokat a pályán. Elanga pedig megszerezte első gólját is, rendkívül büszke vagyok rájuk."

 

 

Energikus Elanga

"Már korábban is betalálhatott volna kétszer is, de nem adta fel, hajtott, küzdött és végül összejött a gól is neki. Hihetetlen lelkesedéssel és energiával viseltetik a játék iránt és megvan benne a siker utáni vágy, amit szeretek. Megérdemelte a gólt. Amit még sokan nem látnak benne, azt én igen. Rendkívül szerény srác és nagyon keményen dolgozik. Megvan benne minden olyan tulajdonság, amit egy játékos csak kívánhat. A tempója, az érzékei, mindkét lábával ugyanolyan jó. Nem nagyon láttam eddig, hogy fejjel ilyen találatokat szerez, úgyhogy ez a mostani külön bónusz is volt számára. Rendkívül fényes jövő előtt állhat, ha folytatja azt a kemény munkát, amit elkezdett. Bízom benne, hogy élni fog a tehetségével."

 

Veretlen idegenbeli szezon

"Itt volt az ideje, hogy olyat tegyünk, amit korábban eddig még nem. Fantasztikus eredmény minden játékos részéről. Kiválóak voltak és végig hittem benne, hogy sikerülni fog megőriznünk a veretlenségünket idegenben. A siker egyik titka, hogy hiszünk a játékosainkban, akik megérdemelték ezt a sikert. Ez vonatkozik azokra is, akik most nem voltak velünk, mert rájuk pedig főszerep vár az Európa-liga fináléjában."

 

Nyomáskezelés

"Mindig érezhetjük a nyomást az elvárások miatt. Mindig ott az elvárás, hogy nyernünk kell, ami természetes is ennél a klubnál, hogy azt várják tőled, hogy trófeákat szerezz. Mi most közel vagyunk egyhez. Mint már korábban mondtam úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy trófeát tudj nyerni, előre kell lépned. Úgy gondolom, hogy a bajnoki 2. helyezésünk illetve az, hogy bejutottunk a gdanski fináléba azt igazolja, hogy fejlődtünk. A stábbal és a klubbal folytatott beszélgetésekből is az derül ki, hogy képesek voltunk előbbre lépni. A következő lépcsőfok pedig a trófeák megszerzése és reményeink szerint a Premier League bajnoki címének várományosai is leszünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!