Sir Alex inspirálóan hathat a Unitedre Lengyelországban

Ole Gunnar Solskjaer, Luke Shaw és Bruno Fernandes arról beszéltek, hogy Sir Alex Ferguson jelenléte a gdanski fináléban nagy hatással lehet a csapatra.


A közösségi médiában is megjelent az a fotó, melyen legendás menedzserünk felszáll a Lengyelországba tartó gépre, melyen a United játékosai utaztak. A hírek szerint pedig a skót mester a csapattal tölti idejét Gdanskban, a Villarreal elleni Európa-liga döntője előtt.

 

Kedden, a gdanski stadionban tartott sajtótájékoztatóján Ole Gunnar Solskjaer kiemelte, hogy Sir Alexnek nagyon fontos szerepe lehet a csapat sikerében, hiszen a United egykori menedzsere igazi példakép a játékosok és a stáb számára is.

 

Ole még azzal is viccelődött egyet, hogy a játékosok kereszttűz alá vették az utazás során Fergusont.

 

"Tegnap ő is velünk utazott" - mondta Ole. "A játékosok közül néhányan már látták is a dokumentumfilmjét. Ott ültem és elmélkedtem erről az emberről és felidéztem, hogy mi mindent tett a klubért. Biztos vagyok benne, hogy a mellettem ülő Luke is gondolt már erre."

 

 

"Különleges ember. Mindent tud a futballról. Mindig kész leülni, beszélgetni a játékosokkal, legyen szó egy utazásról, vagy csak arról, hogy leülünk egy étteremben. Ha a srácok kíváncsiak valamire, akkor biztosak lehetnek benne, hogy nyugodtan kérdezhetik. Mindig kész segíteni, mert ez a klub az élete. Remélem, hogy holnap este élvezni fogja a döntőt és bízom benne, hogy büszke lesz rám, hiszen karrierem nagy részét neki köszönhetem."

 

Egy olyan legenda jelenléte, mint Sir Alex természetesen inspiráló. Shaw emellett elismerte, hogy a játékosok is készen állnak és megvan mindenkiben a kellő motiváció.

 

"Nem várjuk el tőle, hogy mindenkihez odamenjen beszélgetni. Ma például többször elment sétálni a szálloda környékén. Saját magunkat is inspirálnunk kell és tudjuk, hogy mit kell tennünk csapatként. Biztos vagyok benne, hogy nélküle is meglenne a kellő motivációnk a döntőre, még akkor is ha ő egy élő legenda. A csapaton belül mindenkinek saját magában kell megkeresnie, hogy mi hajtja. Most itt ülök a menedzser mellett és biztos vagyok benne, hogy ő is meg fogja tenni a magáét és nem vagyok abban biztos, hogy a találkozó előtt sokat látjuk majd Sir Alexet."

 

A felnőtt csapat másik játékosa, Bruno Fernandes is egyetértett Shaw szavaival és elmagyarázta, hogy Ole már átvette Sir Alex mentalitását, melyet hosszú, Unitedes pályafutása alatt tanult el a skóttól.

 

"Van egy edzőnk, aki rengeteg időt tölthetett a skót legenda mellett, így mindent tud, amit tudnia kell és mindent elmondott nekünk, amit tudnunk kell. Átadta nekünk azt az üzenetet, amit akart és bízunk benne."

 

"A csapat magabiztos és hiszünk magunkban. Tudjuk mit kell tennünk. Egész szezonban együtt dolgoztunk és eljött az ideje, hogy élvezzük a döntőt és megpróbáljuk megnyerni."

 

"Az elmúlt napokban jól edzettünk, felkészültünk a játékra. Szerdán pedig az a dolgunk, hogy elvégezzük a feladatunkat, de ugyanakkor élvezzük is azt. A döntőbekerülés nem mindenki számára adatik meg és ezért nekünk, akik ott lehetünk élveznünk kell a mérkőzést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!