Lindelöf készen áll a gdanski kihívásra

Victor Lindelöf úgy véli, hogy a Manchester United kihívásokkal teli útja az Európa-liga döntőig felkészítette őket alaposan a Villarreal elleni mérkőzésre.


A Villarreal a harmadik spanyol ellenfél, akivel idén az Európa-ligában szembekerül a Manchester United. A Sárga Tengeralattjárók előtt a Real Sociedad és a Granada is a Vörös Ördögök áldozatául esett a kieséses szakaszban.

 

Lindelöf számos csapattársához hasonlóan első United játékosként szerzett trófeáját szeretné szerda este a magasba emelni és elmondása szerint ez eddigi pályafutásának a csúcspontja.

 

"Azért jöttem ide, hogy trófeákat nyerjek" - jelentette ki a svéd védő a meccs előtti interjújában. "Erre most óriási esélyünk van a döntőben. Nagyszerű utat tettünk meg idáig és szerencsénk volt, mert a legjobb csapatok ellen akarunk játszani és nagyszerű volt végigcsinálni ezt a menetelést. Ha elbuktunk, akkor is talpra álltunk és mentünk tovább és jó munkát végeztünk. És most is ezt kell tennünk a Villarreal ellen."

 

Lindelöf a pályán volt, amikor a United legyőzte a Granadát, az AC Milant és az AS Romát is az Old Traffordon. Részese volt a tavalyi, Sevilla elleni vereségnek is az EL elődöntőjében és tisztában van azzal, hogy mekkora jelentőséggel bírna, ha megnyernék a klub első trófeáját Ole Gunnar Solskjaer irányításával.

 

"Ha megnyerjük az elsőt, akkor az lendületet adhat nekünk a következő szezonra és olyan mentalitást, hogy tudjuk, bármire képesek lehetünk."

 

"Mindent bele fogok adni, mert a Villarreal nagyon jó csapat és nagy kihívás lesz az ellenük vívott meccs. Ok nélkül senki nem jut döntőbe. Jól teljesítettek és nyerték a meccseiket, ezért nekünk a legjobb tudásunkat kell hoznunk, ha meg akarjuk verni őket."

 

Az edzői stáb szokásos mérkőzés előtti előkészületei mellett Lindelöf védőtársától, Eric Bailly-tól is szerezhetett értékes információkat a Villarrealról. Az elefántcsontpari játékos ugyanis 18 hónapig a Sárga Tengeralattjárók csapatát erősítette és a mai napig kapcsolatban van néhány korábbi játékostársával.

 

 

A szerda esti összecsapás egyik fontos párharca lehet Lindelöf és Moreno kettőse. A spanyolok támadója ugyanis 29 gólt jegyez eddig a szezonban és ezek közül 6-ot az Európa-ligában szerzett. A United védőjét felvillanyozza a szurkolók jelenléte a stadionban, akik 14 hónap elteltével először vehetnek részt a csapat idegenbeli meccsén.

 

"Rengeteg energiát adnak. Hatalmas változásokat hozhat a visszatérésük. Nem tudom pontosan, hogy hányan lehetnek majd ott a stadionban, de az, hogy ott lesznek velünk és szurkolnak nekünk az mindig nagyszerű."

 

"Szeretnék nekik köszönetet mondani mindazért a támogatásért, amit nekünk nyújtottak ebben a nehéz időszakban. Szeretném hallani a hangjukat, szeretném hallani ahogy kiabálnak, még akkor is, ha épp nem jó dolog történik a pályán. A lényeg, hogy halljuk a hangjukat a stadionban. Elképesztő érzés lesz, amikor mindannyian visszatérhetnek. Csak szeretném megköszönni, hogy kitartottak mellettünk és, hogy energiát adnak nekünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!