Fred: Amit a menedzser elvárt tőlem

A Manchester United és a brazil válogatott középpályása saját teljesítményéről mesélt, amit az Old Traffordon nyújtott.


A Manchester United középpályása Fred felfedte, hogy miként látta saját szerepét Ole Gunnar Solskjaer csapatában és, hogy a menedzser miket mondott neki a színfalak mögött.

 

A brazil nemzetiségű játékos a Global Esportenak mesélt "legjobb" Unitedbeli szezonjáról egy interjú keretein belül és arról, hogyan kapott rendszeres lehetőséget Ole csapatában, valamint, hogy visszahívták hazája válogatottjába.

 

Fred 47 mérkőzésen lépett pályára minden kiírást figyelembe véve a 2020/21-es szezonban és felfedte, milyen kemény volt az idény. Továbbá beszélt Solskjaer csapatorientált filozófiájáról és saját szerepéről, miszerint többet segíti be az előtte játszó csapattársak támadásépítésébe.

 

"Ez egy igen szokatlan szezon volt a koronavírus miatt, rengeteg meccsünk volt egyhuzamban, azonban én jól végeztem a dolgom."

 

"Jó sorozatot tudhatok magam mögött, nem volt semmilyen sérülésem. Azt mondhatom, hogy kiváló szezon volt a karrierem szempontjából."

 

"Nem rúgtam túl sok gólt, néha a játékosok azt mondják: "ez volt a legjobb szezonom, sok gólt lőttem". Egyetlen gólt lőttem, de az én dolgom teljesen más, hiszen a számomra kijelölt munkát végeztem, amit jól csináltam, szóval tényleg ez volt a legjobb szezonom."

 

 

A Fredet célzó kritikusokat is elhallgattatta a középpályás a teljesítményével. A brazil válogatott játékos ugyan csak egy gólt lőtt a szezonban, a 3-1-re végződő Tottenham elleni mérkőzésen, de hiszi, hogy fontosabb az, hogy segítse Bruno Fernandest és a többieket a United támadásaiban.

 

"Bruno és én vagyunk azok, akik a legtöbbet futunk a pályán, kicsit többet, mint a többiek" - mondta. "Láttam Fabio [da Silva] dicséretét, ami boldoggá tett, mindig jó ilyet hallani, ez is egy ok arra, hogy keményen dolgozzunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot a pályán."

 

"Mindenki azt mondta, hogy a támadók azok, akik a legtöbbször feltűnnek a pályán, de az én szerepem a támadások támogatása azért, hogy ők is jól végezzék a dolgukat. A védelem miatt is fontos a szerepem, azt hiszem ez jól működik és boldog is vagyok emiatt."

 

"Solskjaer remek edző, egy nagyszerű ember és csapattá tudott kovácsolni minket. Amikor egy csapatban játszol, olykor megjelenik az egyén, de nem szabad hagynod, hogy az egyén átvegye az irányítást."

 

"Ő megmutatta nekünk, miért nem lett a szezonunk a legjobb, de elmondta azt is, hogy alapesetben nem volt rossz. Mi pedig megértettük, hogy milyen csapatban együtt dolgozni."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!