Rashford: 'kérdezz-felelek' a szurkolókkal

Marcus Rashford a szezon végével szánt egy kis időt egy kérdezz-felelek típusú interjúra, mivel rengeteg kérdés érkezett be a csapathoz a szurkolók részéről.


Az angol származású támadó, aki jelenleg is a 2020-as Európa-bajnokságon vesz részt csapatával, lenyűgöző válaszokat adott egy sor különböző kérdésre védjegyévé vált trükkjeiről, a kötényekről, hogyan próbálta meg mindig eltalálni otthonától nem messze lévő lámpaoszlopot, az iskolájáról és kedvenc könyveiről.

 

Szeretne-e politikával foglalkozni, miután szögre akasztotta a stoplist? Válaszokat kapunk arra, ki a legjobban öltözött csapattársa, mennyire hiányzik neki Jesse Lingard, van-e valami az mögött, hogy a bal oldalon Luke Shaw-val van párban, amit a következő napokban remélhetőleg a nemzetközi porondon is láthatunk majd.

 

Joanne H (Egyesült Királyság): Fantasztikus példakép vagy, ahogy próbálsz segíteni az embereknek, ahogy csak tudsz. Mi az a cél, amit kitűztél magad elé a jövőben?

"Nos, először is, köszönetet szeretnék mondani Joanne a kedves szavakért. Részemről természetesen a focira szeretnék fókuszálni és szeretnék trófeákat nyerni, nagy megmérettetésekben részt venni, hogy aztán nagyobb címeket nyerhessünk. A célom azt hiszem tényleg egyszerű - meg akarom nyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját."

 

Morgan B (Egyesült Királyság): Mire gondoltál, mielőtt elvégezted a büntetőt Párizsban [a PSG elleni BL visszavágón]?

"Őszintén Morgan, a büntetőre gondoltam Párizsban, mivel a meccs végén végeztem el, arra gondoltam, hogy ha belövöm, továbbjutunk, ha kihagyom, természetesen kiesünk. Ez egy olyan helyzet volt, amiben tudod, hogy jó vagy. Magabiztosnak kell lenned az ilyen szituációkban. Ha ilyenkor máshol jár az eszed, ki fogod hagyni a büntetőt. Szóval fontos, hogy ilyen helyzetben koncentrált maradj és fókuszálj."

 

Elly B (Thaiföld): Hogy osztasz ki annyi kötényt, és honnan szerezted a rugalmasságod? Mennyit gyakoroltad ezeket? Több kötényt osztottál ki Európában, mint bárki más ebben a szezonban.

"Elly, te aztán jó megfigyelő vagy, mert sosem olvasom a statisztikákat! Amikor a pályán vagyok, csak próbálom jól érezni magam. Próbálok szabadon játszani, próbálom megnyitni az ellenfelek védelmét, amikor nem számítanak rá, csupán helyet csinálok és helyzeteket teremtek. Ez tényleg csak azt mutatja, ahogy én élvezettel focizom, amit a United mindig is lehetővé tett számomra. Így fejezem ki magam a pályán."

 

Charles N (Kenya): Mit gondolsz, ki lőtte jobban a szabadrúgásokat... Beckham vagy Cristiano?

"Ronaldót mondanám valószínűleg, mivel az én generációm többet látta őt. De ugyanakkor láttam videókat Beckhamről és emlékszem, mikor igen fiatal voltam, ezeket nézve edzettem Salfordnál. A gyakorló pályán, sokat gyakoroltam a technikát. Mindketten nagyon különböző módon lőtték a szabadrúgásokat, de mindketten tiszteletet érdemelnek. Mindketten első osztályú szabadrúgás lövők, de mégis Cristianot választom, de csak azért, mert többet láttam őt élőben."

 

Daniel M (USA): Ki volt a legkeményebb védő, akivel valaha találkoztál? Mi a helyzet a nemzetközi porondon?

"Ez egy igen nehéz kérdés, Daniel. Azt gondolom, itt az egyén eltér a csapattól. Néhány csapat igen jól védekezik, mint egység és mint csapat, mint például a Burnley. Náluk a hátsó alakzat mindent megtesz. Tehát, ha az egyik jól teljesít, mindenki jól teljesít. Ha egy hibázik, akkor mind elvérzik. Időnként nehéz is köztük helyet találni támadóként. Természetesen van pár egyénileg top védő - Van Dijk, Ramos. Azt hiszem, mikor a Real Madrid ellen barátságos meccset játszottunk, Varane volt még az a játékos, aki igen kemény dió volt nekünk. Persze még sok játékost felsorolhatnék."

 

Ravichand M (Szingapúr): Az összes tetoválás közül, amit viselsz, melyik az, amelyik a legnagyobb jelentéssel bír számodra?

"A legnagyobb jelentéssel bíró tetoválásom, ami a bal karomon van, a nagymamámat ábrázolja, aki meghalt mikor én még kicsi voltam. Természetesen ez az, ami a legtöbbet jelent számomra, ez az, ami a legtöbb helyet foglalja el a testemen."

 

 

Matt D (Egyesült Királyság): Hogy érzed, el tudnád találni a villanyoszlopot a Button Lane füves területének a túloldalán onnan, ahol laktál?

"Őszintén Matt, lehet vissza kell menjek, hogy kipróbáljam. Nem vagyok benne biztos. Ez egy olyan dolog, amit gyerekkoromban sokat csináltam. Ha jól emlékszem, 30-40 méter a távolság, nehéz volt onnan eltalálni egy villanyoszlopot vagy hasonló méretű dolgot. Elég jó képesség kell hozzá, de szerintem sikerülne, ha újra gyakorolnám."

 

Lucky A (Nigéria): Hogy birkózol meg azzal a nyomással, hogy a United 10-es mezét viseled?

"Izgalmas, hogy a neved Lucky, mert én is szerencsésnek érzem magam. Kiváltságosnak érzem magam, amiért ezt a mezt viselhetem, mint oly sok régebbi nagyszerű játékos a United történelme során. Tudod, ezt nem igen érzem nyomásnak. Csupán arról van szó, hogy az emberek nyomdokaiba lépünk, és az ő útjaikat követjük. Én azonban a magam ura vagyok. A saját utam követem. Szeretnék a saját erőmből fejlődni, ami nyilvánvalóan kissé eltér más játékosoktól. Mindenki különböző minőséget képvisel és különböző nagyságokat érnek el a karrierük során. Remélhetőleg elég sokáig itt leszek ahhoz, hogy én is hasonlóképp tegyek."

 

Alison W (UK): Úgy tűnik te és Luke Shaw jó párost alkottok a pályán, dolgoztok ezen az edzéseken vagy csak magától jön?

"Alison, azt hiszem nagyobb részben ez magától jön. Úgy gondolom, hogy a minőség, ami mindkettőnket jellemez, közel azonos. Legtöbbször minden az időzítésen múlik. Tudod, hogy a passz, amit adni tudsz gyönyörű lesz, mert jól érkezik rá a társad és ugyanez fordítva. Van, amit természetesen csinálunk a meccseken, de legtöbbször csak úgy jön, még akkor is, amikor csatárt játszom, a bal szélen találom magam és arra ösztönzöm Luke-ot, hogy kerüljön meg, hogy így kicselezve a védőt helyzetet teremthessünk."

 

Wade L (Dél-Afrika): Hiányzik neked Jesse [Lingard], rendszeresen tartjátok a kapcsolatot?

"Helló Wade! Igen, tartjuk a kapcsolatot. Az elején kicsit fura volt, hogy nem volt velünk az edzőközpontban és hasonló helyeken. Sokat videochatelünk, ha pedig személyesen találkozunk, akkor rengeteget beszélgetünk. Őszinte leszek, örülök annak, hogy ismét boldog és amit csinál a pályán az nagyszerű és ismét mosolyog. Azt hiszem barátként azt kell mondjam, ez a legfontosabb - újra viszont látni a régi valójában. Remélhetőleg ezt az állapotot meg tudja tartani és visszajön hozzánk."

 

Matt F (Egyesült Királyság): Manapság ritkán látni egy csapatos legendákat - olyanokat mint Giggs, Scholes vagy Gary Neville. Követni fogod a példájukat?

"Azt hiszem igen, szeretném, de a foci mára már kiszámíthatatlanná vált. Nem lehetsz 100 százalékig biztos, hogy nem leszel-e lecserélve, mert a klub igazolni akar valakit a helyedre, vagy a csapat stílusa már nem illik hozzád többé. Esetleg a foci stílusa változik meg, szóval rengeteg dolog változhat az elkövetkező 10-15 évben. Személy szerint remélhetőleg itt fogok játszani, amíg csak tudok és onnan vonulok vissza, ahonnan indultam."

 

Gabriel H (Nigéria): Milyen kapcsolatot ápolsz a fiatal, akadémiáról felnőtt csapatba felkerült játékosokkal?

"Gabriel, szerintem fontos, hogy minél gyorsabban beilleszkedjenek, már amennyire ez lehetséges. Természetesen vannak tehetségek a csapatban, akik az első csapattal edzenek. Nem hiszem, hogy a menedzser köztünk tartaná őket, ha nem hinne bennük, hogy most, vagy akár hat hónap múlva készek lesznek pályára lépni a felnőtt csapatban. Úgy gondolom, hogy rengeteg bizalmat kell ebből meríteniük. Látjuk, hogy mit érnek el az akadémián és az U23-as csapatban, szóval legyen ugyanaz a játékos, ugyanaz az ember, de dolgozzon keményebben, akkor nem látom akadályát, hogy része legyen a csapatnak a szezonban."

 

Adedoyin A (Nigéria): A babot preferálod jobban a pirítóson vagy a tojást?

"Bab vagy tojás a pirítóson? Én a tojást preferálom inkább. Ez az, amit legtöbbször reggelizek, néhány tükörtojás a barna pirítóson. Tehát számomra jobb a tojás a pirítóson."

 

Hamisi A (Kenya): Melyik zene számmal rázod fel magad a mérkőzések előtt?

"Különböző zenéket hallgatok. Legtöbbször Angliából származó zenét, vagy előadót. Szeretem a rap-et és szeretem az amerikai előadókat is. A mai generáció nagyon sokszínű. Viszont határozottan mondhatom, hogy a legnagyobb kedvencek azok mind-mind az Egyesült Királyságból származó előadók zenéi."

 

Jack W (UK): Milyen zenéket/bandát hallgattál otthon, miután felnőttél? Továbbá van olyan előadó/banda, akiket szeretsz, de az emberek nem is gondolnák ezt rólad?

"Igen, Jack, azt mondanám, hogy a legfontosabbak Lil Baby, Santan Dave, Stormzy, Bugzy Malone, Chipmunk, Roddy Ricch, A Boogie. Amerikai és brit előadók vegyesen."

 

Danivers M (Kenya): Kinek van a legjobb és a legrosszabb stílusa, ha öltözködésről van szó? Kire bíznád rá a ruhatárad?

"A legjobb és legrosszabb attól függ, milyen stílusra gondolsz. Ha elegánsabb stílusra törekszel, Nema [Matic] a te embered. Ha a kényelmes viseletet keresed némi szabadságérzettel, Pault [Pogba] ajánlom. Őszintén megmondva, mindenki stílusa bejön, mert keményen dolgozunk a csapatnál, így mikor hazamész, általában az emberek kényelmes viseletet szeretnek hordani."

 

 

Nimrod P (Magyarország): Helló Marcus! U11-es kapus vagyok a helyi csapatban, Budapesten. Azt szeretném kérdezni, hogyan kezeled a hibákat a mérkőzéseken. Hogy tudsz továbblépni és teljes mértékben a következő lépésre koncentrálni anélkül, hogy elveszítenéd az önbizalmadat?

"Úgy gondolom az a különleges a fociban, hogy, ha nézed a mérkőzéseket és figyeled a hibákat. Mikor valaki gólt lő, vagy a kapus kivéd egy helyzetet, általában ezeket megelőzi egy hiba, amiből felépült a következő lépés, ami a helyzetet megteremtette. Én úgy gondolom, hogyha hibázol is, az nem azt jelenti, hogy fel kell adnod, vagy, hogy ki kell szállnod. Koncentráltnak kell maradnod. Fókuszálj és próbáld meg nem elkövetni ismét ugyanazt a hibát kétszer-háromszor a meccsen. Hogyha hibázok, megpróbálok visszatérni az alapokhoz, az egyszerű dolgokhoz. Építsd fel az utad vissza a mérkőzésbe."

 

Harry C (UK): Egy 100 méteres futóversenyben ki nyerne, te vagy Daniel James?

"Őszinte leszek Harry, Dan nyerne 100 méteren, de még sosem versenyeztünk ilyen távon. Kicsit nagy táv, de ő az egyik leggyorsabb a csapatban, szóval valószínűleg Jamo nyerne."

 

Doreen K (Kenya): Versenyeztél már valaha 100 méteren, ha igen, mi volt a leggyorsabb időd?

"Futottam hasonló távot ezelőtt, még fiatalon. Azt hiszem 11 valami, 11.4 talán, de ez még akkor volt, mikor nagyon fiatal voltam, nagyjából 15 vagy 16 éves. De igen, szerettem az atlétikát. Úgy gondolom, hogy amit a fociban használunk futás, sosem egyvonalú, mint egy 100 méteres táv. Tudnod kell cselezni, irányt változtatni, tehát ez nem olyan, amit sokszor gyakorolnék."

 

Ran C (USA): Szép napot Marcus! Van bármi szempont a játékoddal kapcsolatban, amin szerinted többet kellene dolgoznod, hogy azt érezhesd, hogy a világ legjobb csatárai közé tartozol?

"Úgy hiszem Ran, hogy azon kell javítsak, amiben már eleve jó vagyok. Egyre jobb akarok lenni olyan dolgokban, mint a góllövés és a gólpasszok adása, hogy folyamatosan javuljon a játékom, több helyzetet alakítsak ki a csapat számára, amivel meccseket nyerhetünk. Helyezkedés, futás, különböző fajtái a futásnak, bemozgás és a befejező technikák. Szóval ez elég széles skálája ezeknek a dolgoknak, amiben próbálok fejlődni és egész pályafutásom alatt ezt fogom tenni."

 

Harry J (Egyesült Királyság): A másodikos tanárom megváltoztatta az életem azzal, hogy Harry Pottert olvasott nekünk - ugyanis, azóta is olvasok. Milyen fontos szerinted ez a gyerekek számára - főleg azoknak, akiknek az anyagi háttere nem teszi lehetővé ezt? Esélyt kaphatnak-e arra, hogy átéljék az olvasás örömét?

"Igen, azt gondolom, hogy nagyon fontos és ez az, amin történetesen dolgozom, hogy megpróbáljuk népszerűsíteni és rávenni a gyerekeket, hogy egy kicsit többet foglalkozzanak vele. Esélyt adni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs lehetőségük, ahogy mondtad. Esélyt adni, hogy legalább a lehetőség meglegyen nekik arra, hogy könyvet ragadhassanak és olvassanak. Ez egy olyan kihívás, ami előttem áll ebben a pillanatban is, és ez az, amin próbálok változtatni."

 

Keith P (Egyesült Királyság): Melyik a kedvenc könyved?

"Helló Keith! A kedvenc könyvem a Relentless [Irgalmatlanul] ami leginkább arról szól, miként kell a dolgokat mentálisan megközelíteni. Miután a könyvet elolvastam, éreztem, hogy érettebben állok a sporthoz, mentálisan egy kicsit talán keményebb lettem. Egy kicsit talán hasonlít a téma az előző feltett kérdéshez, a hibák elkövetéséről - nem szabad, hogy az érzés maga alá gyűrjön. Adott egy 90 perces meccs és egy hiba lehúz vagy 15 percen keresztül és mielőtt észbe kapnál, már itt a félidő és ott sem voltál fejben az utolsó 10-15 percben. Szóval, igen, segít fókuszáltnak maradni. Szeretek olvasni, őszintén, a szabad időmben, ha csak egy pár oldalt is vagy akár 20 oldalt tudok olvasni, az már jót tesz az elmémnek."

 

Allen D (Egyesült Királyság): El tudod magad képzelni valaha a politikai pályán, Marcus?

"Helló Allen, a kérdésre a válasz az, hogy nem! Azt gondolom, hogy azok az emberek, akik politizálni akarnak, azoknak fiatalon valószínűleg az volt az álmuk, hogy ezt a munkakört betöltsék. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy élhessem a saját álmom, és azt gondolom a foci egy kimerítő, mentális kihívásokkal teli sport. Szóval, amikor visszavonulok, kicsit pihenni fogok és utána meglátjuk mi lesz."

 

Niles T (Dél-Afrika): Hogy telt az időd az Ashton-on-Mersey-n [iskola] és miért létfontosságú az oktatás minden fiatal számára?

"Az iskola természetesen fontos volt nekem és azt gondolom, hogy a klub segített megvalósítani a számomra fontos dolgokat, mert nem mindenki érheti el a legmagasabb szintet. Nem alapvető, hogy mindenki focizni megy. Semmi sincs garantálva, szóval jobb, ha odafigyelsz az iskolában, jó jegyeket szerzel, tovább mész egyetemre, szerzel egy jó munkát és eltartod magad és a családod."

 

Sam P (Írország): Mata a legkedvesebb srác a futball világában?

"Juan az egyik legkedvesebb srác, akit ismerek. Szerintem ő egy nagyszerű ember és nagyszerű játékos a pályán és azon kívül is. Remekül bánik a fiatalokkal, mindig beszélget velük és mindig ellátja őket tanácsokkal. Határozottan sokat segített nekem is, amikor először bekerültem a felnőtt csapatba. Azóta sem változott. Segít a fiataloknak, akik frissen érkeznek. Ő a mintapéldája annak, amilyennek egy focistának lennie kellene."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!