Shaw majdnem lemaradt az Eb-ről

Luke Shaw elárulta, hogy egy időben attól tartott, hogy lemarad az elhalasztott 2020-as Európa-bajnokságról csuklószalagjainak elszakadása miatt.


A védő kiváló szezont futott a Manchester Unitednél és az idény végén a játékostársai a legjobbnak is megválasztották. Remek formájának eredménye ezen kívül még az is, hogy ismét bekerült Gareth Southgate csapatába, amely éppen a 2020-as Európa-bajnokságon vesz részt.

 

Azonban egy apróbb sérülés, amelyet az Európa-liga döntőjében, a Villarreal ellen szedett össze kis híján veszélybe sodorta a válogatottbeli szereplését.

 

A 25 éves játékos beismerte, hogy a nyári kontinensviadal előtt adódott néhány kisebb problémája, amely miatt kénytelen volt a bal csuklóján merevítőt is viselni.

 

 

"Aggódtam egy kicsit, hogy ki kell hagynom az Európa-bajnokságot, amikor a klubnál MRI vizsgálaton estem át. A doki megnézte a csuklómat, de továbbküldött egy szakemberhez. Az járt a fejemben, hogy mi lesz akkor, ha műteni kell a kezem. Nem tudott semmi pontosat mondani, én meg kissé pánikba estem. Aztán amikor másnap megkaptam az eredményeket, kiderült, hogy nem is olyan rossz a helyzet, mint amire számítottam, így egy kicsit megnyugodtam."

 

Shaw végül kimaradt az angolok kezdőjéből a Horvátország elleni Eb mérkőzésen, melyet a Háromoroszlánosok 1-0-ra megnyertek végül. A meccsen Kieran Trippier szerepelt a helyén, amit kicsit csalódásnak élt meg a United védője.

 

"A meccs előtti napon tudtuk meg, hogy kik fognak kezdeni. Természetesen mindenkiben mocorognak a gondolatok, amikor nem szerepelhet egy olyan összecsapáson, amin egyébként mindenki játszani szeretne. Ez nyilvánvalóan kiábrándító."

 

"De attól függetlenül, hogy nem játszik valaki, szerepe van a csapatban és jól kell teljesítenie az edzéseken és felkészültnek kell lennünk, hogy amikor eljön a pillanat ne valljunk szégyent."

 

"Nyilvánvalóan csalódott voltam, de Garethnek 11 játékost kell kiválasztania a kezdőcsapatba és csak annyit tehetek, hogy keményen dolgozok és meglátjuk, hogy kire esik a szövetségi kapitány választása a következő meccsünkön."

 

"Csak annyit tehetek, hogy mosolygok és élvezem ami történik. Mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot, akár játszom, akár nem."

 

Az angolok a 2. csoportmeccsüket június 18-án, pénteken játszák Skócia ellen a Wembleyben, magyar idő szerint 21:00-kor.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!