Golden boy-díj jelöltek a Unitedban

A Manchester United két játékosa is a 2021-es Golden Boy-díj esélyese.


Elismerték Mason Greenwood és Amad teljesítményét, ugyanis mindketten jelölve lettek a legjobb 21 év alatti játékos díjára.

 

Az olasz sportújság, a Tuttosport ítéli oda a díjat, szavazataikat azonban más magazinok és napilapok is leadhatják, többet között a L'Equipe, a Bild, a The Times és a Marca.

 

Greenwood a szezon második felében kiemelkedően teljesített és minden kiírást figyelembe véve 12 góllal fejezte be az idényt. A 19 éves játékos helyet harcolt ki magának az angol válogatott Európa-bajnokságon résztvevő keretébe, de sérülés miatt azonban idő előtt vissza kellett lépnie.

 

A 11-es mezszámot viselő játékost tartják az egyik fő esélyesnek, habár száz jelölt van jelenleg a névsorban, amit a későbbiek során csökkenteni fognak.

 

Amad januárban tette át székhelyét az Atalantából a United csapatába. Mialatt az U23-as kerettel hangolódott az angliai életre, csodálatos fejesgóllal mutatkozott be a felnőttek között az AC Milan ellen, mikor is háttal a kapunak szerzett találatot az Európa-ligában az Old Traffordon.

 

Ezt követően gólpasszt adott a Premier League-ben való bemutatkozásán, pont Greenwoodnak, egy hazai mérkőzésen a Leicester City ellen, majd egy kései szabadrúgás góllal mutatta be, mennyi potenciál rejlik benne, miután az elefántcsontparti válogatottban is debütált és góljával győzedelmeskedtek Burkina Faso ellen.

 

 

Az aktuális listán még két angol érdekeltségű játékos szerepel, az egyik Jude Bellingham, a másik Bukayo Saka. A Barcelona fiatal tehetsége, Pedri is a névsorban szerepel, aki rendkívül meggyőzően teljesített az Európa-bajnokságon Svédország ellen a spanyol válogatott színeiben.

 

Anthony Martial nyerte 2015-ben a Golden Boy-díjat a United csapatával, mellette pedig Wayne Rooney és Paul Pogba ugyancsak elnyerték már ezt a címet.

 

A legutóbbi győztes Erling Haaland volt, a Borussia Dortmund csapatával és a norvég nemzeti válogatottal elért eredményei alapján.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!