Maguire újra egészséges és bevethető

Harry Maguire fittnek és egészségesnek érzi magát az angol válogatott Skócia elleni európa-bajnoki összecsapására.


A 28 éves középhátvéd állandó tagja Gareth Southgate együttesének, 2018-ban például kulcsszerepet vállalva az oroszországi világbajnokságon a válogatott elődöntőig való menetelésében.

 

Azonban Maguire bevethetősége az idénre halasztott kontinenstornán igencsak kérdőjelessé vált azt követően, hogy egy május 9-i, Aston Villa elleni bajnokin bokaficamot szenvedett, miután Anwar El Ghazi nagyon csúnyán ráesett.

 

A bekk ezt követően kihagyni kényszerült a United összes, szezonból hátralévő mérkőzését, köztük az Európa-liga döntőjét is és nem állt még készen a vasárnapi, Horvátország ellen a D-csoportban aratott nyitógyőzelemkor sem.

 

Maguire azonban még így is a korábban jósoltnál előbb tudott a múlt héten már teljes értékű edzésmunkát végezni, így akár a pénteki, Skócia elleni összecsapáson is a pályán lehet.

 

"Jól érzem magamat, már egy ideje edzhetek" - kezdte.

 

"Természetesen a sérülésem egy nagy csalódás volt klub futball szempontjából. Válogatott részről szerettem volna a lehető legjobb erőnléti állapotban, rengeteg mérkőzéssel a hátam mögött ezen az Eb-n részt venni, de most jól vagyok. Visszatértem, edzek és már nagyon várom a következő megmérettetést."

 

 

Maguire többek között azt is elmondta, hogy a United támogatásával csatlakozott az angol válogatott keretéhez, elismerve, hogy "nagyon távol állt attól, hogy fusson, vagy éppen megforduljon" az Európa-liga döntőjében, annak ellenére, hogy a kispadra nevezésre került.

 

"Minden nap a fizioterapeutákkal dolgoztam, a menedzser (Ole Gunnar Solskjaer) pedig nagyszerű volt velem" - tette hozzá.

 

"Nem tartott volna vissza engem, ha azt gondolja, hogy egészséges lehetek az első, a második vagy a harmadik csoportmérkőzésre."

 

"Azt mondta, 'menj és élvezd, de természetesen menj biztosra, hogy minden rendben van'. Folyamatos kapcsolatban voltunk, a klub pedig fantasztikusan viselkedett velem."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!