Rashford szeretne egycsapatos játékos lenni

Marcus Rashford az olyan United legendákra szeretne hasonlítani, mint Ryan Giggs, Paul Scholes és Gary Neville, akiknek pályafutása során csupán egy klubja volt.


A 23 éves játékos már 100 gólnál jár a felnőtt pályafutása során klubcsapatában és hazája válogatottjában és jelenleg a 2020-as Európa-bajnokságon tartózkodik a Háromoroszlánosokkal, ahol ezt a számot tovább növelheti.

 

Miután 2016-ban a Midtjylland ellen bemutatkozott a United felnőtt csapatában, soha nem került periférián kívülre és Ole Gunnar Solskjaer csapatában is alapembernek számít.

 

Amikor a szurkolókkal folytatott kérdezz-felelek interjúban arról kérdezték, hogy szeretne-e Giggs, Scholes, vagy Gary Neville nyomdokaiba lépni, akik egész pályafutásuk során a Manchester Unitedben játszottak, azt felelte: "Azt hiszem, hogy igen, szeretnék én is egycsapatos játékos lenni, de manapság a futballban sokkal kiszámíthatatlanabbak a dolgok. Soha nem lehetsz biztos abban, hogy nem cserélnek le, mondjuk azért, mert a klub, ahol játszol szerződtet valakit a helyedre, vagy a menedzser játékstílusa nem lesz számodra megfelelő."

 

 

"A futball stílusa is sokat változott és 10-15 év alatt pláne rengeteget változhat. Ami biztos, hogy ameddig csak lehet, ebben a klubban szeretnék játszani és nagyon boldog lennék, ha innen is vonulhatnék vissza, hiszen itt is kezdődött minden."

 

Rashford tudja azt is, hogy a 10-es mezszámot korábban kik viselték a Vörös Ördögök közül, ám a nigériai Lucky kérdésére felelve elmondta, hogy nem érez emiatt külön nyomást a vállán.

 

"Érdekes, hogy a neved Lucky (szerencsést jelent). Én is szerencsésnek érzem magam. Egészen pontosan kiváltságosnak, hogy azt a mezt és számot viselhetem, amit a United történetében oly sok legenda is. Számomra szerencsére ez nem jár plusz nyomással. Ez az egész szerintem arról szól, hogy folytatnom kell ezeknek a játékosoknak a hagyatékát, a nyomdokaikba kell lépnem. Viszont én nem ők vagyok és a saját utamat járom. A magam módján csinálom a dolgokat és a magam módján fogok folyamatosan fejlődni, ami nyilvánvalóan eltérhet a többi játékostól, hiszen mindannyian mások voltak, más tulajdonságokkal rendelkeztek, ahogy én is. Karrierük során is különböző magasságokba jutottak el. Remélhetőleg elég sokáig itt lehetek majd, hogy ezt magam is megtehessem."

 

A fiatal támadó jelenleg az angolok második csoportmeccsére koncentrál az Európa-bajnokságon, miután az első fellépésükön 1-0-re legyőzték Horvátország csapatát. Rashford elárulta azt is, hogy miként igyekszik csiszolni tudását, hogy a világ legjobb támadói között tartsák számon.

 

"Számomra az a fontos, hogy mindig javítani tudjak a dolgokon. Szeretnék még jobbá válni az olyan dolgokban, amik segítik a gólszerzést és a csapat számára a győzelmet. Ilyenek például a pozíciók fogása, a mozgás és a befejező technikák. Tehát sokféle dolog van most is amin próbálok javítani és egész pályafutásom során ezt fogom tenni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!