Hannibal mesélt manchesteri fejlődéséről

Emlékezetesre sikerült a 2020/21-es szezon vége a United fiatal középpályása, Hannibal Mejbri számára.


Rengeteg dolog történt a United 18 éves középpályásával az előző szezon során, aki 2. teljes szezonját töltötte a Vörös Ördögök Akadémiáján. Az eredményes szezon mellett bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is, valamint az Év játékosa díjat is neki ítélték oda a 23 éven aluli játékosok közül. A debütálására pedig a Wolves elleni szezonzáró bajnokin került sor, mely találkozón a kispadról állt be a mérkőzés második félidejében.

 

Hannibal becserélésével Ole Gunnar Solskjaer ismét megmutatta, hogy bízik a fiatalokban, miközben csapata 2-1-re vezetett a Farkasok otthonában. A fiatal játékos pedig nem vallott szégyent.

 

Az MUTV rendszeres nézői már láthatták őt jó néhány alkalommal az U23-as csapatban és tudhatják, hogy játékára az intelligencia, nyugalom és megbízhatóság a jellemző. Rendkívül magabiztosan bánik a labdával és készen áll az előtte álló kihívásokra.

 

 

Hannibal számára a pihenés viszont a szezon végével még nem érkezett meg, mivel Tunézia csapatával már 3 válogatott mérkőzésen is túl van Afrikában. A válogatottban Mali ellen mutatkozhatott be, győzelemmel.

 

A fiatal tehetség élete ezeknél fogva korántsem mondható unalmasnak, de elmondása szerint rengeteget köszönhet az Aon Training Complex munkatársainak. Az alapos munkának köszönhetően a középpályás rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban és biztosra vehető, hogy hallunk még róla a következő szezonban is.

 

"Egy francia klubtól a Manchester Unitedhez igazolni az egy teljesen más szint. A játék sokkal gyorsabb és fizikailag, valamint technikailag is nagyobb a kihívás. Gyorsan kellett alkalmazkodnom, hogy rendszeresen játszani tudjak."

 

"A családom rengeteget segített nekem, mert egyáltalán nem könnyű egy másik országba költözni. Megérkezésemkor szerencsére voltak francia srácok a klubnál, akikre számíthattam és az edzők is támogattak. Nagyszerű érzés volt, hogy a klub teljes személyzete ott van, ha szükségem van bármire. Ezt mindenkinek köszönöm."

 

"Úgy érzem, hogy most már teljesen beilleszkedtem. Az itteni edzéseken sokkal több az erőnlét fejlesztésére irányuló munka, de ez rendben van. Úgy hiszem sikerült megfelelően alkalmazkodnom a sok segítségnek köszönhetően."

 

Az U23-as csapat vezetője, Neil Wood egyből mély vízbe dobta a fiatal játékost, aki viszont remekül megállta a helyét és kiemelkedően teljesített az utánpótlás csapatban és remekül együttműködött hasonló mentalitású játékostársaival.

 

"Hálával tartozom Neilnek, mert megmutatta, hogy mire is vagyok képes igazán. Kipróbált engem több poszton is és ennek köszönhetően sokoldalúbb játékos lettem. Jelenleg akár a bal, akár a jobb oldalon is képes vagyok játszani, illetve a korábbi pozíciómhoz képest előrébb szerepelek."

 

"Köszönöm neki amit tett, mert tudom, hogy ha a felnőtt csapatban akarok játszani, akkor nem biztos, hogy mindig a megszokott helyemen kell lennem. Több alternatívát kell biztosítanom, hogy a menedzser minél jobban számolhasson velem."

 

A sokoldalúságot minél jobban próbálják fejleszteni a fiatalokban és a megfelelő képességek remekül jöttek akkor is, amikor a United U23-as csapata emberhátrányba került a Liverpool ellen és Hannibalnak kicsit hátrébb vont szerepkörben kellett játszania. Igaz ez azzal is járt, hogy fegyelmezettebben kellett védekezni és a támadásokba kevésbé tudott bekapcsolódni, de a csapatérdek az elsődleges, amit szintén meg kell tanulnia a fiataloknak. A Pool elleni találkozót végül elveszítették Wood fiai, de a mérkőzésen rengeteg dolgot megtanulhattak.

 

"Nem igazán sikerült jól kezdenünk azon a találkozón és emberhátrányba is kerültünk. Hátrébb kellett lépnem, hogy labdát szerezzek, viszont amint helyreállt a csapat önbizalma ismét fentebb tudtam kerülni. Igaz a mérkőzést elveszítettük, de összességében azt gondolom, hogy jobban játszottunk. Lesz majd következő alkalom is a visszavágóra, ebből az esetből pedig sokat tanultunk."

 

Az év végén felgyorsult fejlődési folyamat csak folytatódni fog a fiatal játékos számára, amikor majd a nyáron visszatér Manchesterbe a felkészülési időszakra.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!