Shaw: Próbálok továbblépni, de ő nem tud

Luke Shaw elismerte, hogy Jose Mourinho legújabb róla mondott kritikája zavarja és szerinte a Manchester United egykori menedzserének tovább kellene lépnie.


Shaw és Mourinho viszonya nem titkoltan sokszor rendkívül feszült volt azokban az időkben, amikor a portugál ült a United kispadján. Az angol védő számtalan alkalommal kapott nyilvánosan is negatív kritikát a menedzsertől.

 

A 25 éves védő alulmaradt Mourinhoval szemben, ám teljesítménye látványos javulást mutatott, miután a portugál távozott 2018-ban az Old Traffordról. Az angol játékos a Vörös Ördögöknél mutatott produkciójával pedig ismét kivívta azt, hogy hazája válogatottjában is szerepelhessen és most ott van a Háromoroszlánosokkal az Európa-bajnokságon.

 

Három év elteltével az egykori menedzser még mindig ujjal mutogat Shaw-ra és a csehek ellen 1-0-re megnyert találkozót követően a védő teljesítményét "nagyon gyengének" és "drámaian rossznak" minősítette.

 

Mourinho rádiós szakértőként nyilatkozta a fent említetteket és Shaw úgy véli tisztességtelen a portugál menedzser részéről az, hogy ismét célkeresztbe vette. Azonban elmondta, hogy a szeme előtt csak Gareth Southgate visszajelzései lebegnek és csak a szövetségi kapitány által elmondottakra fókuszál.

 

"Őszintén szólva, nem igazán értem" - mondta Shaw. "Nem tudom miért folytatja még mindig ezt a viselkedést és miért akar folyton rám mutogatni. Nem gondolom, hogy olyan rossz lennék, ahogy azt ő mondja."

 

"Lehet, hogy az említett meccsen elkövettem egy hibát és összehoztam egy olyan szögletet, ami elkerülhető lett volna, de ez csupán egy eset volt a sok közül, amikben meg jó döntést hoztam. Nem hiszem, hogy valós állítás az, hogy drámai módon rossz voltam."

 

"Persze, neki is el kell végeznie a munkáját, ami most az, hogy véleményt mond. Megszoktam már, hogy az elmúlt években rólam csak rosszakat mond és megtanultam elengedni a füleim mellett. Mondja csak, én meg figyelmen kívül hagyom. Csak arra összpontosítok, amit a United és Gareth Southgate edzői stábja mond nekem."

 

"Nyilvánvaló, hogy Jose hangja nagy. Valamiért szeret sokat beszélni rólam az utóbbi időben. De ez csak az ő meglátása és azt mondhat amit akar."

 

"Én csak magamra koncentrálok, ahogy eddig is. Sikerült felépítenem magam a Unitednél és felkészültem a negatív kritikákra is."

 

Shaw elárulta, hogy válogatottbeli csapattársai is észrevették, hogy Mourinho rengeteget kritizálja őt indokolatlanul és azt javasolták neki, hogy ne foglalkozzon a Chelsea és Real Madrid csapatánál jobb napokat is megélt menedzser kritikájával.

 

"Nem titok, hogy a viszonyunk nem volt felhőtlen. Azt gondolom egyébként, hogy zseniális menedzser volt, de itt az ideje továbblépni. Én ezt próbálom tenni, de valamiért azt látom, hogy ő nem tud. Furcsának találom, hogy folyamatosan rólam beszél, még a srácok is megjegyezték, hogy nem értik mi a problémája és nem értik miért kritizál engem folyamatosan."

 

"Csak tovább kellene lépnie. Remélem megtalálja a lelki békéjét és sikerül majd neki továbblépni és akkor már nem kell aggódnia értem. De most még valamiért nyilvánvaló, hogy sokat gondol rám."

 

 

Mourinhot májusban nevezték ki az AS Roma menedzserévé, miután a Tottenhamtől végül menesztették 18 hónap elteltével. Jelenleg pedig szakértőként tevékenykedik az Európa-bajnokság ideje alatt.

 

Arra a kérdésre, hogy képes-e most már a kritikákon nevetni Shaw hozzátette: "Igen, már tudok és elképzelni sem tudjátok, hogy milyen rossz volt az a 2-3 év mellette. Az, amiket most mond semmi ahhoz képest, amiket annak idején mondott. Ha őszinte akarok lenni, most már túl vagyok rajta és továbbléptem."

 

"Rengeteget tanultam a vele töltött időszakban és most már könnyen figyelmen kívül tudom hagyni a mondandóját, sőt, nevetni is tudok rajta. Rájöttem, hogy az a jó nekem, ha elengedem a fülem mellett amit mond és élem tovább az életemet."

 

Shaw már nem foglalkozik a múlttal, helyette a kedd esti németek elleni találkozóra összpontosít.

 

"Hihetetlen érzés lenne" - mondta arra a kérdésre, hogy milyen érzés lenne, ha megvernék régi riválisukat. "Nem csupán nekünk, játékosoknak, hanem az egész nemzetnek. Zseniális lenne. Ami pedig a múltban történt, az ott is marad."

 

"Mi, akik most játékosként ott vagyunk a tornán szeretnénk megalkotni a saját történetünket és ez az összecsapás remek pillanata lehet ennek, ha legyőzzük Németországot és továbbjutunk a legjobb 8 csapat közé."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!