Amad beszélt a legnagyobb erősségéről

A Manchester United szurkolói mindig is szerették a jó cselező képességű játékosokat és Amad Diallo a klubnál töltött rövid ideje alatt is megmutatta, hogy képes megbolondítani az ellenfél játékosait.


Az elefántcsontparti játékos vasárnap töltötte be 19. életévét, miközben mindenki az olasz-angol Európa-bajnoki döntőt várta. Számára a finálé párosítása különösen érdekesen alakult, hiszen Olaszországból érkezett a Manchester Unitedhez, Angliába.

 

A klubmédiának adott interjúja során a fiatal támadó az alázatosság és magabiztosság keverékét mutatta, amikor arról kérdezték, hogy milyen érzés volt számára pályára lépni a Premier League-ben, illetve, hogy milyen képességeket tart fontosnak az angol bajnokságban.

 

Amad elárulta, hogy úgy érzi, hogy az egyik legerősebb képessége az, hogy félelem nélkül képes játszani és úgy gondolja, hogy ez nagy hasznára fog válni a közelgő 2021/22-es szezon során.

 

Arra a kérdésre, hogy miként fejleszti cselező képességeit, az egykori Atalanta játékos nevetve azt válaszolta: "Ez kemény kérdés. De őszintén szólva azt gondolom, hogy ez a képesség egy ajándék. Szerintem a technikád és az intelligenciád segítségével húzod meg a különböző trükköket. Például, amikor szembe találod magad két védővel, akkor nem biztos, hogy hatalmas trükköket fogsz bemutatni, húzogatsz egyet-kettőt, közben fejben eldöntöd mi lesz a következő lépés, majd az azutáni. Fontos, hogy amikor megkapom a labdát, akkor kigondolom, hogy mit is tudok tenni adott helyzetben. Belefér-e egyáltalán az, hogy nekiálljak cselezgetni."

 

 

Diallo meglehetősen szerényen nyilatkozott, amikor a képességeiről volt szó és elsődlegesen úgy érzi, hogy a hozzáállása az, ami fontos és ami jó. Ennek köszönhetően tud készen állni akkor, amikor szükség van rá a pályán.

 

Ole Gunnar Solskjaer is támogatja a fiatalokat, hiszen májusban, a Leicester elleni bajnokin a támadósorban ott volt Greenwood és Anthony Elanga is. Amad pedig kiválóan játszott az összecsapáson és tevékeny részt vállalt Greenwood góljából.

 

"Az igazat megvallva soha nem félek attól, hogy pályára lépek. Ez mindig is erősségem volt, hogy soha nem féltem játszani. Persze kezdetben kissé ideges voltam, amikor a bajnoki előtti napon közölték velem, hogy a Leicester ellen pályára fogok lépni, de amikor eljön a pillanat, akkor már nem szabad félned. Amikor elkezdődött a találkozó, akkor már csak arra koncentráltam, hogy 11 játékos áll szemben 11 játékossal és azt gondolom, hogy jól teljesítettem."

 

Ha minden igaz, akkor a fiatal támadó számára a következő állomás az Olimpia lesz, hiszen őt és Eric Bailly-t is nevezték a válogatottba az ötkarikás játékokra. Az elefántcsontparti válogatott számára a torna július 22-én kezdődik Szaúd-Arábia ellen, majd Brazíliával és Németországgal is összecsapnak.

 

Amad a közelmúltban Burkina Faso ellen szabadrúgásból talált be, így várhatóan nagyon izgalmas időszak elé néz a fiatal szélső.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!