Ole: Rashford a jövőben is elvállalja majd a büntetőket

Ole Gunnar Solskjaer bízik benne, hogy Rashfordot nem fogja hátrányosan érinteni az Olaszország elleni Európa-bajnoki fináléban kihagyott büntetője a Wembley-ben.


A United fiatal támadója egyike volt azon három játékosnak, akik büntetőt hibáztak az olaszok elleni döntőben. A Vörös Ördögök csapatkapitánya, Harry Maguire értékesítette a maga tizenegyesét, azonban Rashford a kapufát találta el, majd Donnarumma kivédte Sancho és Saka büntetőjét is.

 

Ole Gunnar Solskjaer viszont arra számít, hogy Rashford a jövőben is jelentkezni fog, ha büntetőrúgásra kerülne a sor és meglesz a megfelelő mértékű rivalizálás közte és Fernandes között, hiszen a fiatal angol játékos is számtalanszor bizonyította már, hogy magabiztosan tudja értékesíteni ezeket a helyzeteket. Elég csak a Villarreal elleni Európa-liga fináléra gondolni, ahol Marcus értékesítette a maga büntetőjét és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy 2019-ben a Bajnokok Ligájában a PSG kiesését pont egy Rashford által belőtt tizenegyes eredményezte.

 

"Tudod azt gondolom, hogy amikor elvállalsz egy büntetőt, már nyertél" - mondta Ole a klubmédia riporterének, Gemma Thompsonnak Carringtonban. "Vállalta a felelősséget, pedig azt tudni kell, hogy rengeteg játékos szereti megúszni ezeket a szituációkat."

 

"Szóval szerintem nagyszerű jellemvonás, hogy képes azt mondani, vállalom a feladatot és az ezzel járó felelősséget és következményeket is és lehet Te leszel a hős, akire szükség van egy ilyen helyzetben. Ilyen a foci. Tanulsz a hibából és erősebben térsz vissza. Ebben a klubban elmondhatom, hogy viszonylag kevés olyan játékossal találkoztam, akik nem vállalták volna ezt a felelősséget. Ismerem Marcust és tudom, hogy a következő alkalommal, amikor büntetőt ítélnek nekünk jelentkezni fog ő is, hogy elvégezze."

 

 

A norvég menedzser örömmel látta, hogy Luke Shaw által vezetést szereztek az angolok a fináléban és úgy érzi, hogy a védő játékának támadó részébe fektetett munka is megtérül. Luke kiemelkedően teljesített a tornán és gólja mellett 3 gólpassz is felkerült a neve mellé az eredményjelzőre, hamarosan pedig visszatér Carringtonba és bizonyítani fogja, hogy világszínvonalú balhátvéd.

 

"Nagyon örülök Luke góljának, csak lestem, hogy mi történik" - emlékezett vissza Ole a 2. percben szerzett gólra. "Ő indította a támadást és végül be is fejezte azt. Mindig arra biztatjuk itt is, hogy lépjen fel a támadóharmadba bátran. Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire tehetséges és piszok jól eltalálta azt a labdát. Mindenre figyelt és remekül célzott. Ez az igazi foci. Luke minden dicséretet megérdemel és szerencsések vagyunk, hogy itt van velünk."

 

Ole elgondolkodott arról is, hogy mekkora a csalódottság most az egész országban és párhuzamot is vont, hiszen a United szezonja is hasonlóan zárult az Európa-liga döntőjében.

 

"Nyilvánvalóan tudjuk, hogy milyen érzés ez most mindenki számára Angliában. Egy rúgás megváltoztathat mindent. Kiegyensúlyozott játék volt a döntőben, de a büntetők során bármi megtörténhet. Jól ismerjük ezt az érzést, hiszen a saját bőrünkön is tapasztaltuk milyen. Nehéz ez a srácoknak, de ez hozzá tartozik a focihoz. Fel kell állniuk és továbbmenni. Tudom, hogy ők is csalódottak, hiszen az egész országban nagyszerű volt a légkör a kontinensviadal alatt és ez hirtelen megváltozott."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!