Ole reakciója a Derby elleni győzelemre

A Manchester United győzelemmel kezdte a felkészülési időszakot, Ole Gunnar Solskjaer pedig elégedett volt csapata teljesítményével.


Az első félidőben Tahith Chong szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd a második játékrész elején Ole egyből kilenc változtatást is végrehajtott és a második találatot a csereként pályára lépő Facundo Pellistri szerezte.

 

Ez volt az előszezon első mérkőzése a Vörös Ördögök számára és rengeteg pozitívumot láthattak a nézők a fiatalok teljesítményétől kezdve egészen a rutinos hálóőr, Tom Heaton mutatványával bezárólag.

 

"Azt hiszem látható volt, hogy egy héttel előttünk járnak a felkészülésben" - mondta Solskjaer a mérkőzést követő interjújában. "Ez volt az első meccsünk több hét kihagyást követően és egy kis időbe telik, amíg visszarázódunk a megszokott ütembe. De győztünk és ezeknek. srácoknak nagyon sokat jelent most ez."

 

Chong találata nagyon okos gól volt, labdát szerzett és be is tudta fejezni a támadást. A 22 éves játékos sorsa már eldőlt és a következő szezont kölcsönben fogja tölteni a Birmingham City csapatánál. Ole pedig nagyon elégedett volt játékosa teljesítményével.

 

"Nagyon jól gondolkodott, amikor megpróbálta megszerezni a labdát és végül be is talált. Nagyon jól teljesített a mérkőzésen és bízom benne, hogy sikeres lesz a Birminghamban töltött időszaka is."

 

 

A menedzser a második játékrész elején 9 játékosát cserélte le és a nagy hőség ellenére további bíztató pillanatokat láthattunk. Ezek közül is kiemelkedett Facundo Pellistri játéka. 

 

"Nagyszerű gól volt" - mondta Solskjaer az uruguayi találatáról. "Shola remek passzt adott, Facundo pedig remekül bánik a labdával, jól cselez, így nem volt nehéz számára átverni a kapust. Fényes jövő előtt áll, úgy gondolom."

 

A cél a továbbiakban pedig az a felkészülési időszakban, hogy erre a győzelemre építsen a csapat, egészen a bajnokság kezdetéig, ami augusztus 14-én startol.

 

"Természetesen, ha visszatérnek a tapasztaltabb játékosok, akkor számukra több játéklehetőség lesz biztosítva és valószínűleg egyre kevesebb fiatallal fogunk találkozni. De ez mindig is így ment. Sokkal jobban kell kezdenünk az előttünk álló idényben, mint azt tettük az előzőben. Tavaly pocsékul kezdtünk és idén ezt szeretnénk elkerülni."

 

"Úgy gondolom, hogy a Premier League sokkal erősebb lesz, mint volt és sokkal erősebb már most is, mint amilyen volt akkor, amikor még én voltam játékos. Minden szezonban a bajnoki címért versenyeztünk és nem engedhetjük meg magunknak, hogy 6-7 meccs előnyt adunk az ellenfeleinknek. Igaz, nem az első 6-7 találkozón nyered meg a bajnokságot, de a bajnokság megnyerésének esélyét simán elbukhatod."

 

A United most egy hétre edzőtáborba indul, mielőtt következő felkészülési mérkőzését megvívná a QPR ellen a Loftus Road-on. 

 

"Ez az időszak mindig a tanulásról szól a fiatalok és idősebb játékosok számára is. Ilyenkor van lehetőség felmérni a helyzetet és ha szükséges, akkor javítani. Megpróbáljuk mindenkiből kihozni a legtöbbet, mert szeretnénk azt látni, hogy mindneki magabiztos. Jó játékosokról beszélünk, úgyhogy mindegyiknek magabiztosnak kell lennie."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!