1996. július 29. - Egy legenda születése

Nehéz elhinni, de csütörtökön lesz 25 éve annak, hogy Ole Gunnar Solskjaer megkezdte legendás pályafutását az Old Traffordon.


1996. július 29-én az akkor még alig ismert norvég támadó 1,5 millió font ellenében érkezett Manchesterbe a Molde csapatától és ezzel csatlakozott Ronny Johnsen, Jordi Cruyff, Karel Poborsky és Raimond van der Gouw társaságához, ahogy az az alábbi képen is látható.

 

 

Csütörtökön ünneplés

 

A nap folyamán jelenik majd meg a jubileumi interjú a csapat norvég menedzserével, melyből számos érdekes és izgalmas dolog kiderül majd. Többek között az, hogy mit szólt volna Ole, ha annak idején Alan Shearer aláír a Vörös Ördögökhöz, bánja-e azt a hírhedt piros lapot a Newcastle ellen, valamint, hogy melyik meccs kísérti még a mai napig is.

 

Beszél majd meglátásairól Sir Alex Fergusonnal, Eric Cantonával, Wayne Roonayval és Cristiano Ronaldoval kapcsolatban is, illetve elmondja, hogy szerinte miért vár fényes jövő a Unitedre.

 

A legvadabb álmaiban sem...

 

Megkérdeztük Ole-t, hogy mennyire különbözik most attól a sráctól, aki 1996. július 29-én átlépte az Old Trafford küszöbét.

 

"Ó, rengeteg különbség van" - magyarázta mosolyogva. "Most azt mondhatom férfi vagyok, ez látszik a hajam színéből is, illetve a tapasztalataimból is. Fiúként érkeztem ide, egy 23 éves srácként, aki éppen akkoriban lett része a profi labdarúgásnak, miután 18 hónapot játszott a Molde felnőtt csapatánál. Előtte a helyi csapatban a Kristiansundban játszottam, így csak másfél évet játszottam nagyjából a legmagasabb szinten Norvégiában."

 

"22 évesen debütáltam a norvég Premier Leagueben, így mondhatjuk, hogy elég későn kezdtem. A változás pedig hatalmas volt. Rengeteg tapasztalatot szereztem, bár akkor tájt is csendes, de magabiztos voltam. Hittem magamban, bár még csak az utam elején jártam. A legvadabb álmaiban sem képzeltem azt, hogy itt fogok ülni 25 év elteltével és, hogy ilyen nagyszerű sikerek lesznek a hátam mögött."

 

Hogyan változott a United...

 

1996 és 2021 között rengeteg dolog történt nagyszerű klubunk történetében, Ole mégis rámutat arra, hogy az értékek, az elvárások és a támogatás szintje nem változott. 

 

"Akkoriban, 1996-ban még úgy éreztük, hogy mi vagyunk a legnagyobb klub Európában és a világon is. A világ pedig tovább fejlődött, változott a rendelkezésre álló technológia és a klub mérete is nőtt, meg sem merem tippelni, hogy hányszorosára. Például a szurkolókkal is sokkal könnyebb kapcsolatot teremteni."

 

"Amikor 96-ban megérkeztem, akkor az utolsó európai kupát 1968-ban szerezte a csapat, így amikor megnyertük 1999-ben a BL-t az tovább repített minket. Ez az egész 2008-ban tovább fokozódott és most pedig úgy érezzük, hogy visszatérünk."

 

"Az értékek továbbra is ugyan azok, de minden sokkal nagyobb lett, ami körülötte van, köszönhetően javarészt a médiának is. A világ megváltozott. Most elég csak megnyomni egy gombot a telefonunkon és máris 4-5 történetet olvashatunk a Manchester Unitedről."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!