Lehetséges ellenfelek a BL-ben

Mivel már javában zajlik a BL főtáblájára a kvalifikáció, a Manchester United kevesebb, mint egy hónapra van attól, hogy megtudja, kik lesznek az ellenfelei a csoportkörök során.


Augusztus 26-án, délután tartják a Bajnokok Ligája 2021/22-es szezonja csoportkörének sorsolását Törökországban, Isztambulban. A Manchester United 25. alkalommal biztosította helyét a legrangosabb európai kupasorozatban annak 30 éves történetében, miután 74 ponttal a 2. helyen végzett az angol bajnokságban. 

 

Érdekességek a selejtezők során

 

Az egyik legnevesebb csapat, amely kiesett a selejtezők során a Celtic. A skótok az oda- visszavágók során 3-2-es összesítéssel kiestek a Midtjyland ellen szerda este. Másik nagy név egy török alakulat, a Galatasaray, akik a második selejtezőkörben a PSV Eindhovennel akadtak össze és a hollandok 7-2-es összesítéssel jutottak tovább.

 

A Rangers a harmadik körben a svéd bajnok Malmö csapatával találkozik és a skótok nem titkolt szándéka, hogy a 2010/11-es szezont követően kvalifikálják magukat a BL főtáblájára. 11 évvel ezelőtt egyébként a csoportkörök során a Bursaspor, a Valencia és a Manchester United voltak az ellenfeleik.

 

Akik már kvalifikálták magukat

 

A Vörös Ördögök a Manchester City, a Chelsea és a Liverpool mellett már biztos, hogy főtáblások. Spanyolország részéről jelenleg öt csapat érdekelt, ők az Atletico Madri, a Real Madrid, a Barcelona, a Seville és a Villarreal. A németek részéről négy csapat büszkélkedhet azzal, hogy már a főtáblán van, ezek a Bayern München, a Borussia Dortmund, az RB Leipzig és a Wolfsburg.

 

A Serie A-ból is négy csapatot figyelhetünk majd, mégpedig az Intert, az AC Milant, az Atalantát és a Juventust. A francia bajnok Lille is csatlakozik az imént felsorolt csapatokhoz, valamint a tavalyi döntős PSG is, akik mellett még két portugál csapatot is találunk, mégpedig a Porto és a Sporting alakulatát. Rajtuk kívül még a Zenit, a Club Brugge, a Dinamo Kijev, az Ajax és a Besiktas van még ott egyenes ágon.

 

A United európai reményei

 

Ole Gunnar Solskjaer és csapata bíznak benne, hogy a mostani BL szereplésük jobban sikerül majd, mint az előző, miután a tavalyi szezon során a csoportkörből kiestek és az Európa-ligában folytathatták csak a versengést, ahol igaz döntőbe jutottak, de végül egy drámai büntetőpárbajban alulmaradtak a Villarreal ellen.

 

A nemrég leigazolt Jadon Sancho javíthatja a United esélyeit, hiszen már van nemzetközi tapasztalata a Dortmundban töltött éveiből, valamint a négyszeres BL győztes Raphael Varane szerződtetése is előrelépés a manchesteri csapat számára.

 

Az idei BL szezon érdekessége még, hogy a finálét majd a szentpétervári Krestovsky stadionban rendezik meg és ez az első döntő, amit Oroszországban fognak rendezni a 2008-as óta, amely alkalommal a Manchester United nyerte meg az első számú európai kupát.

 

 

Akik még csatlakozhatnak majd

 

3. selejtezőkör:

 

Nem bajnoki ág:

PSV Eindhoven - Midtjyland

Genk - Shakhtar Donetsk

Sparta Prague - Monaco

Spartak Moscow - Benfica

 

Bajnoki ág

CFR Cluj - Young Boys

Olympiacos - Ludogorets

Red Star Belgrade - Sheriff

Malmö - Rangers

Dinamo Zagreb - Legia Warsaw

Ferencváros - Slavia Prague

 

 

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!