Bruno: Az Everton tökéletes ellenfél

Bruno Fernandes alig várja az utolsó felkészülési mérkőzésüket az Everton ellen, mielőtt elkezdődne a Premier League idei kiírása egy hét múlva.


Majdnem pontosan egy héttel azután, hogy az Old Traffordon szombaton a United megmérkőzik az Everton csapata ellen egy barátságos mérkőzés keretein belül, a Vörös Ördögök egy komoly mérkőzéssel megkezdik a szezont a Leeds United ellen.

 

"Az Everton magas színvonalat képvisel, a meccs után pedig egy héttel később kezdünk" - nyilatkozta Bruno a héten a St. Andrew's edzőközpontjában.

 

"Tökéletes lesz egy Premier League csapat ellen tesztelni magunkat, akik magas minőséget képviselnek, jó és minőségi játékosokkal rendelkeznek."

 

A United eddig két Championshipben szereplő csapattal találkozott, a Derby County-val és a QPR-vel és a frissen felkerülő Brentforddal. Utóbbi mérkőzés egy izgalmas 2-2-es döntetlennel végződött az Old Traffordon és a nézők az Everton elleni meccsen hasonló izgalmakra számítanak, a United pedig Brunoval az oldalán a győzelemre fog törekedni.  

 

"Ez a mérkőzés a felkészülésről szól és lesz némi játékidő a lábakban" - mondta a portugál, aki a héten kezdte meg az edzőmunkát.

 

"Természetesen meg akarjuk nyerni a meccset, de a végeredmény jelen esetben nem a legfontosabb tényező. Ettől függetlenül persze nyerni akarunk!"

 

A másik érdekes pontja a szombat kora délutáni találkozónak a nézősereg, amelyik 2020 március óta a legnagyobb néző szám lesz az Old Traffordon. 55 ezer szurkoló váltott jegyet a barátságos meccsre, amiért a támadó középpályás nagyon izgatott.

 

 

"Tudjuk, hogy szurkolók nélkül a játék nem ugyanolyan" - nyilatkozta a 26 éves játékos.

 

"Nyilván szeretünk focizni és nem érdekes, milyen körülmények között játszol, de az, hogy a szurkolók visszatérnek izgalmas momentum, mert olyan pluszt tud adni neked, amire szükséged van."

 

"Szerencsések vagyunk, hogy visszatérnek. Rég volt, hogy szurkolók voltak a stadionban. Amikor az Eb-n játszottam az első és harmadik meccsen teltházas stadionban, az érzés nagyon jó volt."

 

A szurkolók hatása nem csupán esztétikai jellegű, vagy hagyományok teljesítésének kérdése, esetleg nyugtató elvárás. Bruno szerint több ezer Vörös Ördög olyan különbséget jelent amiből a játékosok erőt meríthetnek.

 

"A szurkolók nyomnak minket előre" - tette hozzá Bruno.

 

"Amikor szükséged van egy kisebb lökésre és fáradtnak érzed magad, akkor a szurkolók segítenek és egy kicsivel több energiához jutsz. Hiszem, hogy ez majd segít, hogy a teljesítményünk javuljon és, hogy egy kicsit több erő legyen a lábainkban és ezzel a hittel megtudjuk adni a szurkolóinknak azt, amire vágynak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!