Lindelöf a svédek új csapatkapitánya

A Manchester United gratulál a csapat svéd védőjének, Victor Lindelöfnek, akit Svédország válogatottjának csapatkapitányának neveztek ki.


A 27 éves játékos Andreas Granqvist helyét veszi át a svédeknél, akit a nemzeti tizenegy csapatkapitányának választottak az Európa-bajnokság során annak ellenére, hogy ezt megelőzően 2019 óta nem szerepelt a skandináv csapatban. A karszalagot azonban a tornán, melyen Janne Andersson csapata a legjobb 16 között búcsúzott az Ukrajna elleni vereséget követően, az Arsenal, a Birmingham és a Sunderland középpályása, Sebastian Larsson viselte végül.

 

Larsson viszont, mivel elmúlt 36 éves a múlt hónap során bejelentette visszavonulását a válogatottól, őt pedig további két veterán, Mikael Lustig és Marcus Berg is követik.

 

Lindelöf, aki 2016-ban debütált a válogatottban és 45 meccsen lépett pályára szerda reggel kapta meg a hivatalos kinevezését, melyet a svéd válogatott hivatalos közösségi média csatornáján jelentett be.

 

 

A United védője, aki tagja volt a skandináv keretnek a 2016-os Európa-bajnokságon, valamint a 2018-as világbajnokságon is érthetően rendkívül büszkén reagált a hírre.

 

"Nagyon nagy megtiszteltetés és ugyanakkor hatalmas felelősség is" - mondta Victor. "Akár csak a legtöbb fiatal én is sokat álmodoztam arról, hogy egyszer majd Svédországot képviselhetem."

 

"Minden alkalommal, amikor felvehetem a kék-sárga mezt hatalmas büszkeséget érzek. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a továbbiakban a csapatkapitányi karszalagot is viselhetem a nemzeti csapatban."

 

Victor az elmúlt hét során beszélt a klubmédiának arról, hogy szeretne minél nagyobb szerepet vállalni a United csapatánál, ahol immár az ötödik szezonját kezdi meg. Ehhez pedig a most kapott csapatkapitányi kinevezése kiváló alapot szolgáltathat.

 

"Természetesen szeretnék komoly szerepet vállalni a csapatnál és vezetővé válni, hogy segíthessek a fiatalabb srácoknak is fejlődni" - mondta a skóciai edzőtáborban a svéd védő. "Az hiszem jó, ha vannak a csapatban ilyen játékosok, akikre hallgatnak és figyelnek a többiek és képesek mindig egy kicsit többet követelni a társaiktól. Igyekszem jól végezni a dolgomat."

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!