Ole: A labdarúgás nem válhat rögbivé

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Premier League-ben bekövetkezett szabályváltoztatások nem változtathatják át a labdarúgás rögbivé, mondta ezt a Southampton United ellen szerzett góljára a vasárnapi 1-1-es döntetlenre végződő találkozót követően.


"Úgy tűnik nekem, hogy a labdarúgás kezd kicsit szélsőségessé válni" - nyilatkozta Solskjaer a Sky Sports-nak. 

 

A norvég szakember Craig Pawson bírót támadta döntéséért, mert nem szankcionálta Jack Stephens-t Bruno Fernandes ellen elkövetett belépőjét, amiből végül a Szentek megszerezték a vezetést az 1-1-re végződő találkozón a St. Mary's stadionban. 

 

Solskjaer ugyanakkor elismerte, hogy játékosainak közbe kellett volna avatkozniuk, mielőtt Che Adams rálőtte volna Fredre a labdát, de nem tud szemet hunyni a szerinte nyilvánvaló szabálytalanság felett, ami megelőzte a találatot.

 

Fernandes besárgult végül reklamálása miatt azután, hogy egy nappal a meccset megelőzően a Liverpool menedzsere, Jurgen Klopp azt nyilatkozta, hogy szinte "pankrációt nézett" ahogyan a Burnley játékosai szerelték játékosait. 

 

"Jobbnak kell lennünk, ha nem fújják be a szabálytalanságot, biztosra kell menned, hogy blokkolni tudod a lövést, ugorj a labda elé és legyél biztos benne, hogy az ellenfél nem fog betalálni" - mondta Solskjaer.

 

"Természetesen jobban kell reagálnunk. Egy kis szerencse kellett volna és más irányba pattan a labda Fredről, de nem tette bele a lövésbe jól a lábát, nem tudta blokkolni azt. Szóval jobb reakcióra van szükségünk, amikor nem a javunkra ítélnek."

 

"Amiről beszélek az az, hogy szabálytalanság történt. Szinte egyenesen átment Brunon Stephens, csípőjével és karjával is eltalálta Fernandest. Kicsit aggódom, mert úgy tűnik, hogy a labdarúgás kezd szélsőségessé válni."

 

 

"Nem eshetünk át egyik végletből a másikba, mintha a kosárlabda előző szezonját követően most rögbivé változna. Szeretem az engedékenyebb játékvezetést, főleg a férfi labdarúgásban, de ez egyértelműen szabálytalanság volt. "

 

A Sky Sport tudósítója és korábban a Manchester United csapatkapitánya, Roy Keane szerint Stephens belépője szabályos volt. 

 

"Fernandes-nek jobban kell teljesítenie" - mondta Keane. "Mikor egy jobb csapat ellen játszol fizikálisan is toppon kell lenned. Ez is része a focinak, amit szeretek."

 

Mason Greenwood szállította a United gólját a nehezen kiharcolt 1-1-es döntetlen alkalmával a második félidőben, aminek köszönhetően a csapat továbbra is veretlen maradt idegen környezetben, amivel beérték az Arsenal rekordját.

 

Azonban, ahogy a Southampton góljának megadása, úgy Greenwood egyenlítő gólja utáni visszaesés is frusztrálta Solskjaer-t. 

 

"A gólig jól játszottunk, szép gól volt a nyomás hatására" - tette hozzá a Unite menedzsere. "Még volt pár jó pillanatunk öt, vagy hat perccel az egyenlítést követően, utána viszont kicsit visszaestünk."

 

"Talán jött a fáradtság és a hanyagság és adtunk okot az örömre a közönségüknek, mert volt néhány ellentámadásuk és néhány veszélyes pillanatuk. Az egész csapat egy kicsit visszaesett és az utolsó 15 percben nem játszottunk különösebben jól."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!