Solskjaer megerősítette Amaddal kapcsolatos terveit

Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a tinédzskorú tehetség, Amad kölcsönben tölti majd a 2021/22-es szezont.


Az elefántcsontparti játékos idén januárban csatlakozott a klubhoz az Atalantatól - bár átigazolását az előző év októberében véglegesítették - és a Vörös Ördögök színeiben eddig nyolc mérkőzésen lépett pályára, első gólját pedig az AC Milan elleni 1-1-re végződött Európa-liga mérkőzésen jegyezte.

 

Az Old Traffordon töltött ideje során Amad bemutatkozhatott hazája felnőtt válogatottjában is, nemrég pedig az Olimpián is részt vett Elefántcsontpart képviseletében, ahol a későbbi döntős Spanyolország búcsúztatta őket a negyeddöntőben.

 

Bár a 19 éves játékos az előző idény végén már megcsillantotta a benne rejlő tehetséget, az a döntés született, hogy több tapasztalat gyűjtése érdekében ezt az idényt máshol tölti majd.

 

Solskjaer erről a pénteki hivatalos sajtótájékoztatóját megelőzően a klub médiának adott nyilatkozatában beszélt, a játékos következő állomáshelyére azonban még nem tért ki, mivel még nem történt meg a véglegesítése.

 

 

"Igen, arra számítok [hogy kölcsönbe kerül]. Még nincs 100 százalékig lezárva, de már megegyeztünk" - kezdte Ole.

 

"Még nem mondhatom meg, hogy melyik csapathoz kerül [mosolyog], de egy olyan helyet találtunk Amadnak, amelytől nagyon izgatottá vált, ahogyan mi is."

 

Amad - aki nemrég a 16-os mezszámot kapta meg azt követően, hogy az új igazolásé, Raphael Varane-é lett a korábban általa viselt 19-es - így egyike lesz azon manchesteri játékosoknak, aki a nyáron több felnőtt szintű játéklehetőség reményében máshol kapnak majd lehetőséget.

 

Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham Forest), Andreas Pereira (Flamengo), Dylan Levitt (Dundee United) és Ethan Laird (Swansea City) is távoztak már és megkezdték szezonjukat ideiglenes állomáshelyükön.

 

Axel Tuanzebe (Aston Villa), Di’Shon Bernard (Hull City), Will Fish (Stockport County) és Tahith Chong (Birmingham) már a nyár korábbi részében csatlakoztak új klubjukhoz.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!