Ronaldo elképesztő rekordjai

A Manchester Unitedhez hazatérő Cristiano Ronaldo minden idők egyik legjobb labdarúgójának számít.


Vajon mennyire volt sikeres a 2002-ben kezdődő és lassan két évtizede tartó karrier a portugál játékos számára? Az alábbiakban összegyűjtésre kerültek Ronaldo rekordjai, melyek közül néhányat lehet, hogy soha, senki nem fog tudni megdönteni.

 

Bajnokok Ligája

 

Ronaldo 134 alkalommal volt eredményes Európa legrangosabb kupasorozatában és 14 találattal előzi meg legnagyobb riválisát, Lionel Messit.

 

Cristiano és a Bajnokok Ligája egy igazi, 'mennyben kötött házasság', mivel a portugál 5 alkalommal is megnyerte a sorozatot, amit más játékos nem mondhat el magáról. Emellett CR7 a kieséses szakaszokban 67 találatot jegyez, amivel szintén a legjobb, megelőzve Messit, Lewandowskit, Benzemát és Rault is.

 

Fentiek mellett pedig ő tartja a BL gólrekordját is egy szezonon belül 17 találattal a 2013/14-es idényből.

 

Portugál válogatott

 

Ronaldo a portugál válogatott legeredményesebb játékosa 109 találattal. Nincs másik olyan játékos, aki annyi nemzeti csapatnak lőtt volna gólt, mint Cristiano, aki 43 csapat ellen is eredményes volt a válogatottban. Nagy levegő: Andorra, Argentína, Örményország, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia, Kamerun, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Ecuador, Egyiptom, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Németország, Ghána, Görögország, Magyarország, Izland , Irán, Izrael, Kazahsztán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Marokkó, Hollandia, Új-Zéland, Észak-Írország, Észak-Korea, Panama, Lengyelország, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, Wales.

 

A portugál támadó tartja a nemzetközi mesterhármasok rekordját is 9 triplával, köztük egy egyiket Spanyolország ellen érte el a 2018-as világbajnokságon, amellyel a verseny legidősebb triplázó lett.

 

Ronaldo az első labdarúgó, aki 5 Európa-bajnokságon is szerepelt (2004, 2008, 2012, 2016, 2020 - ami végül 2021-ben került megrendezésre) és mindegyik kontinensviadalon eredményes is volt.

 

Ha a fentiekhez hozzáadjuk a világbajnokságokat, Konföderációs-kupát és Nemzetek Ligája szerepléseket, akkor ő az egyetlen olyan játékos, aki egymást követő 12 nemzetközi versenysorozatban is feliratkozott a gólszerzők listájára.

 

 

Gólok

 

Ronaldo több gólt szerzett hivatalos mérkőzéseken, mint bárki más a futballtörténelemben. Az olasz Szuper-kupa döntőjében, a Napoli ellen szerzett gólja pályafutásának 760. találata volt, jelenleg pedig 783-nál tart. 

 

Legtöbb gólját a Real Madrid színeiben szerezte és jelenleg ő a Blankók örökös gólrekordere 451 találattal, ami 128-al több, mint amit a madridiak legendája, Raul szerzett.

 

Bármelyik labdarúgó örülne, ha egy szezonon belül 50 gólt szerezne egy szezonon belül. A Unitedben például még senki nem érte el ezt a határt. Legközelebb Denis Law járt 46 góllal az 1963/64-es idényben. A Real Madridban Cristiano 2011 és 2017 között 7 egymást követő szezonban is elérte az 50-es határt, ami szintén páratlan teljesítmény a futball történetében.

 

Ugyan csak Ronaldo az egyetlen olyan játékos, aki a Premier League-ben, a la Ligában és a Seria A-ban is 50 találat fölé jutott és mindhárom országban bajnoki címet is nyert, ami szintén egyedülálló teljesítmény.

 

Díjak

 

Óriási eredmény, hogy 15 alkalommal is beválasztották az UEFA Év csapatába. Legelőször 2004-ben még 19 évesen, aztán két évben kimaradt, majd 2007áben visszakerült és azóta mindig megtalálható volt a neve a legjobb 11 között.

 

Cristiano a 2016-os Aranylabda elnyerésekor páratlan, 429 ponttal többet ért el, mint a 2. helyezett Messi. Ebben az esztendőben a portugál megnyerte a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot is.

 

2006/07-ben elnyerte a Futball Szakírók, a PFA, a Fiatal- és a Premier League Év Játékosa díjakat. Ő az egyetlen futballista, aki Angliában ezt megtette.

 

Közösségi média

 

Cristiano Ronaldo szerepel a Guinnes Rekordok Könyvében, mint a legkedveltebb személy a Facebookon 124 726 150 lájkkal.

 

Az Instagram-on is ő a legkövetettebb személy jelen pillanatban 336 millióan követik. Ez pedig több, mint az Amerikai Egyesült Államok teljes lakossága.

 

Végezetül pedig a 36 éves játékos a Twitteren is a legnépszerűbb sportoló 93,9 millió követővel. Ezt a számot egyébként csak Barack Obama, Justin Bieber, Katy Perry és Rihanna tudták felülmúlni.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!