Mi vár a Unitedre a nyári átigazolási időszakot követően

Attól a pillanattól kezdve, hogy Ole Gunnar Solskjaer átvette a Manchester United irányítását egyértelmű volt a feladata, állítsa vissza a nem is olyan távoli múlt trófeákkal teli dicsőséges időszakát.


Ole első két idényében a United élén valószínűleg bármilyen trófeának örültek volna a csapat szurkolói. Most azonban a Sir Alex Ferguson érát követően az eddigi legsikeresebb átigazolási időszakán van túl a klub és az újonnan ékezőkkel látott névsor alapján az elvárások jóval magasabbak lettek a 2021/22-es idényre és a legrangosabb kupák, trófeák megnyerését várják a csapattól.

 

A tegnap lezárult átigazolási időszakra nyugodtan mondhatjuk, hogy becsületére válik a klubnak, hiszen Ole Gunnar Solskjaer csapatába Jadon Sancho, Raphael Varane és Cristiano Ronaldo érkezett. Sancho és Varane ráadásul olyan posztokra érkezett, ahol szükséges is volt az erősítés, Cristiano Ronaldo leigazolása a Juventustól pedig már csak hab volt a tortára.

 

Érkezők az első csapatba:

  • Tom Heaton - Aston Villa, ingyen
  • Jadon Sancho - Borussia Dortmund, 73 millió font
  • Raphael Varane - Real Madrid, 41 millió font
  • Cristiano Ronaldo - Juventus, 12,9 millió font

Távozók az első csapattól:

  • Daniel James - Leeds United, 25 millió font
  • Brandon Williams - Norwich, kölcsönbe
  • Axel Tuanzebe - Aston Villa, kölcsönbe

 

A Manchester United az ötödik szezonját kezdte meg azt követően, hogy utoljára trófeának örülhetett a csapat, egy ilyen klub számára pedig már egyetlen szezon is trófea nélkül kudarcnak mondható. Az pedig ezután a nyári átigazolási időszak után egyéb kérdéseket is felvetne, ha most sem sikerülne a Vörös Ördögöknek valamit nyerniük.

 

Ha a versenytársak között is szétnézünk, akkor egyértelmű, hogy Romelu Lukaku érkezése a Chelsea csapatához a bajnoki esélyesek közé emeli a Kékeket, sokan pedig úgy gondolják, hogy Thomas Tuchel csapata akár a Bajnokok Ligája címre is esélyes lehet. 

 

 

Vajon mit jelenthet a United számára Ronaldo leigazolása a trófeákért folyó versenyekben? A portugál klasszis 29 találatot ért el az előző Serie A idényében, ami 5 góllal több, mint amennyit a belga csatár szerzett abban a szezonban, amikor megnyerte az olasz Aranycipőt is.

 

Raphael Varane esetében is nagyok az elvárások, hiszen a United részéről úgy gondolják, hogy a francia védő tudása és tapasztalata döntő fontosságú lehet a csapat számára. Varane világbajnokságot és négy Bajnokok Ligája címet, valamint több spanyol bajnoki címet is nyert és új klubjában is hasonló eredményességre számítanak.

 

Carregher: "Itt az ideje, hogy a United trófeákért harcoljon."

 

A Sky Sports szakértője szerint eljött az ideje, hogy nyolc év elteltével a United ismét harcban legyen a bajnoki címért és véleménye szerint Ronaldo és társai érkezése nagyon sokat lendíthetnek a Vörös Ördögök esélyein.

 

"Felejtsék el Ronaldo életkorát és nevét. Arról a fickóról beszélünk, aki az előző szezonban az olasz bajnokság gólkirálya volt. Az, hogy a Unitedhez igazolt hatalmas előnyt jelent a klub számára. Más pozíciókba is igazoltak játékosokat, így itt az ideje, hogy a United a harcoljon azért, hogy a bajnoki címet és az azért járó trófeát az Old Traffordra vigyék."

 

Teljes az egyetértés a szekértők között abban, hogy a Manchester United számára elérkezett az ideje, hogy bajnokesélyesként mutassák meg ismét magukat. A kérdés pedig csak az, hogy Varane, Sancho és Ronaldo érkezése lendít-e annyi Ole csapatának teljesítményén, hogy az elmúlt évek trófea nélkülisége véget érjen.

 

Ami pedig még érdekesebb kérdés, hogy vajon egy FA-kupa, vagy Ligakupa győzelem elég lenne-e ahhoz, hogy csillapítsa a klub trófeák iránti éhségét.

 

Merson: "A Manchester Unitednek meg kell nyernie a bajnokságot."

 

A Sky Sports szakértője, Paul Merson úgy véli, hogy Ronaldo érkezésével a minimum elvárás az, hogy a bajnokságot megnyerjék a Vörös Ördögök. 

 

"Igazi tündérmese lenne, ha a Manchester United megnyerné a bajnokságot. Gondoljunk csak bele, annak nem sok értelme lenne, hogy Cristiano Ronaldot leigazolták, megnyeri az Aranycipőt, de a bajnokságot nem. Itt minden a Premier League elsőségről szól."

 

"Solksjaer a világ labdarúgásának legnagyobb klubját irányítja, ami miatt hatalmas a nyomás és az elvárás. Meg kell nyerniük a bajnokságot, hiszen Ronaldot, az egyik legjobb játékost biztos nem azért szerződtették le, hogy mezeket áruljon."

 

"Hogy ki örülhet majd a szezon végén? Ronaldo, esetleg Harry Kane? Mindkettő rendkívüli játékos és, ha én lennék a menedzser, akkor pontosan ilyen játékosokra lenne szükségem. Olyanokra, akik képesek mérkőzéseket eldönteni és ezzel trófeákhoz segíteni a csapatukat. Meglátjuk mi történik."

 

Redknapp: "Solskjaer-nak biztos lesz egy-két álmatlan éjszakája, mert nyernie kell idén valamit."

 

Ronaldo, Varane és Sancho megszerzése piskóta volt ahhoz a feladathoz képest, ami most a norvég menedzserre vár, hiszen innentől az ő kezében van, hogy miként gazdálkodik a rendelkezésére álló kerettel, illetve, hogy mit hoz ki belőlük. Eközben a vállán ott van a győzelmi kényszer miatti nyomás, az idény pedig elkezdődött és néhány hónap múlva kiderül, hogy mire képes a klub legendája.

 

Jamie Redknapp szerint legyen szó a Premier League, Bajnokok Ligája, vagy bármelyik hazai kupáról, Solskjaer-nak ahhoz, hogy bármelyik trófeát is a magasba emelhesse a klub menedzsereként képesnek kell lennie arra, hogy a sztárokkal teletűzdelt csapatát kézben tudja tartani és, hogy megfelelő módon motiválni tudja a játékosait.

 

"Érdekes kérdés, hogy Ole hogyan fogja beilleszteni a csapatába Ronaldot, hiszen a csapatnak öt olyan játékosa is van, aki abban a pozícióban tud játszani. Az én véleményem az, hogy Ronaldo az ő korában középcsatárként kell, hogy játszon."

 

"Emellett hová kerül Edinson Cavani, vagy Marcus Rashford? Ole Gunnar Solskjaer feladata nem lesz kevesebb, mint, hogy megtalálja mindenkinek a helyét és a játékosok boldogok legyenek. Ez óriási felelősség és nyomás."

 

"Mivel eddig nem nyert semmit a United menedzsereként idén mindenképp győzelmi kényszerben van és trófeát kell szereznie. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon izgatott, de Ole számára azért akad majd néhány álmatlan éjszaka."

 

Bár mindenki mást gondol, hogy mi lehet elég a Manchester United számára a szezonban azt senki nem vitatja, hogy a Vörös Ördögök átigazolási politikájának köszönhetően minden eszköz biztosítva van Solskjaer számára a sikerhez.

 

Legyen az a Premier League, Bajnokok Ligája, FA-kupa, vagy Ligakupa, innentől minden a norvég kezében van és meg kell mutatnia, hogy mire is képes.

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!