Ronaldo ismét történelmet írt

Cristiano Ronaldo szerda este újabb futballtörténeti rekordot állított fel.


A 36 éves világklasszis egész héten a címlapokon volt, mivel a nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb meglepetéseként a Manchester Unitedhez igazolt, legújabb csodájának elkövetése pillanatában azonban portugál mezben volt.

 

Fernando Santos csapata 13 év elteltével az első hazai veresége felé tartott, mivel Írország csapata a selejtező mérkőzés 89. percéig 1-0-ra vezetett Faróban. Ám ekkor érkezett Cristiano Ronaldo egyenlítő találata, amivel a portugál támadó megszerezte 110. gólját a nemzetközi labdarúgás porondján.

 

Cristiano a találkozót megelőzően 109 találatnál járt, ugyanennyit szerzett a korábbi rekorder, az iráni Ali Daei. A mérkőzés során az írek kapusa több alkalommal is megakadályozta a portugált, hogy megdöntse a Bayern München legendájának rekordját, Bazunu ugyanis kivédte Ronaldo büntetőjét, illetve szabadrúgásból sem sikerült túljárni a hálóőr eszén.

 

 

A meccs talán legnagyobb meglepetése mégis az volt, hogy a vezetést az írek szerezték meg egy szögletet követően. A beadásnál John Egan emelkedett a legmagasabbra, Rui Patricio pedig tehetetlen volt. Ezt követően pedig kőkemény védekezést mutattak be a vendégek, ami szemmel láthatóan nem ízlett a portugáloknak.

 

Aztán jött a 89. perc és Ronaldo. Goncalo Guedes tudta a labdát beadni, ami egyenesen a védőjétől elszakadó szupersztár fejét találta meg és ebből a szituációból Ronaldo már nem hibázott és az írek hálójába fejelte a játékszert. Az 1-1 még mindig inkább a vendég csapat számára volt hízelgő, azonban a csoda elmaradt. A hosszabbítás utolsó pillanataiban egy szögletet követően ismét Ronaldo emelkedett a magasba és összetörte az írek szívét.

 

Cristiano euforikus hangulatba került teljesen érthetően, még a mezét is ledobta magáról, amiért sárga lapot kapott, így kihagyja majd az Azerbajdzsán elleni találkozót.

 

"Nagyon boldog vagyok és nem csak azért, mert megdöntöttem a rekordot, hanem az ilyen különleges pillanatok miatt is" - mondta a lefújást követően Ronaldo. "Két gólt szereztem egy nagyon nehéz találkozó végén és rendkívül nagyra tartom, amit ma a csapat elért. A végsőkig hittünk magunkban, ahogy a szurkolók is. Annyira örülök."

 

Négy másik Vörös Ördög is érintett volt a szerdai meccsnapon. Raphael Varane, Anthony Martial és Paul Pogba is pályára léptek a francai válogatottban Bosznia ellen, a találkozó pedig 1-1-re végződött.

 

Dylan Levitt pedig a walesi válogatottban játszott barátságos találkozót a Finnország ellen, ami 0-0 lett.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!