Ronaldo: Messze még a vége

A Manchester United régi-új támadójának, Cristiano Roanlodnak elmondása szerint a nemzetközi gólrekord megdöntése azon eredmények között szerepel, amelyekre a legbüszkébb.


A 36 éves játékos az írek elleni találkozót megelőzően holtversenyben állt a férfiak között a nemzetközi góllövőlista eddigi rekorderével az élen 109 találattal, majd a találkozó 89. és a hosszabbítás 6. percében 111-re növelte góljai számát a válogatottban.

 

Ronaldo egészen a mérkőzés végéig nem mutatott sokat. Kihagyott egy büntetőt és szabadrúgásból sem tudott betalálni, mert a vendégek kapusa a helyén volt. Aztán jött az utolsó perc és a hosszabbítás, majd két villanásból megfordította a mérkőzés eredményét.

 

Az Instagramon 336 millió követőjének elmondta, hogy milyen sokat jelent számára ez a bravúr, amit 18 év alatt ért el a portugál nemzeti csapatban. Posztjában megemlékezett a 2006-ban visszavonult Daei-ről is, akinek a 109 gólos rekordja akkor még megdönthetetlennek tűnt. Emellett a portugál klasszis pedig elmondta azt is, hogy közel sincs még vége a gólgyártásnak.

 

Szalai Attila rajza

 

"Szavakkal nem tudom elég jól kifejezni, hogy mit érzek most. Teljesen magával ragad ez az elsöprő erejű érzés. Gyerünk Portugália, gyerünk!"

 

"Az összes rekord közül, amit megdöntöttem pályafutásom során - szerencsére akad belőlük néhány - ez az egyik legkülönlegesebb számomra és azok közé kerül, amelyekre a leginkább büszke vagyok."

 

"Először is azért, mert minden alkalom, amikor a hazámat képviselhetem különleges pillanat számomra, mert Portugáliáért küzdhetek és megmutathatom az egész világnak, hogy milyenek is a portugál emberek."

 

"Másodszor pedig azért, mert a válogatott versenyek mindig is nagy hatással voltak rám mialatt felnőttem és néztem, ahogy a bálványaim minden második nyáron a hazájukért játszanak az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon."

 

"Végül, de nem utolsó sorba azért, mert 111 gól megszerzése Portugália számára 111 különleges pillanatot jelent, amit a legutóbbi mérkőzésünkön is átélhettünk. Megtapasztalhattuk azt a világ méretű boldogságot, amit több millió portugál ember számára okoztunk. Az ő boldogságuk pedig számunkra minden áldozatot megér."

 

"Egy másik ok pedig, ami miatt ennyire értékelem ezt a teljesítményt az az, hogy Ali Daei rendkívül magasra rakta azt a bizonyos mércét és voltak olyan pillanatok, amikor magam is azt hittem, hogy nem leszek képes őt behozni. Köszönöm a "Shariar-nak" (a Királynak), hogy egy ilyen rekordot állított fel és köszönöm, hogy mindig nagy tiszteltet tanúsított irányomban, még akkor is, amikor egyre közelebb kerültem a hihetetlen rekordjának a megdöntéséhez."

 

"Köszönöm Portugália! Köszönöm minden csapattársamnak és ellenfelemnek, hogy felejthetetlenné tették ezt az utat. Találkozunk a pályán az elkövetkezendő években is. Messze még a vége..."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!