Maguire gól, Shaw gólpassz

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya Luke Shaw szögletét követően tudott eredményes lenni az angolok Magyarország elleni világbajnoki selejtezőjén.


A Vörös Ördögök duója remek gólt hozott össze a mérkőzés második félidejében és végül a Háromoroszlánosok három ponttal gazdagabban hagyhatták el a játékteret. Maguire és Shaw is az angolok kezdőjében kapott helyet és a 69. percben össze is hoztak egy gól egy szögletet követően.

 

Maguire magyarok elleni találata már az 5. gólja volt az angol védőnek a 38 válogatott mérkőzés alatt. Shaw pedig továbbra is kiemelkedően jól teljesít és folyamatos veszélyt jelent az ellenfelek kapujára. A gól mellett a Vörös Ördögök védői remek védekezést is bemutattak és végül Anglia kapott gól nélkül, 4-0-s győzelemmel szerezte meg a 3 pontot és továbbra is 100%-os a csoportjában.

 

A Manchester United csapatkapitányának találata előtt Raheem Sterling és Harry Kani is eredményesek voltak, így Maguire góljánál már 2-0 volt a vendég csapat előnye. Az i-re a pontot pedig Declan Rice tette fel, aki nem sokkal Maguire fejesét követően megszerezte a csapat 4. találatát.

 

Jesse Lingard csereként szállt be a mérkőzésbe a 84. percben, míg Jadon Sancho kisebb sérülés miatt végül nem szerepelhetett a magyarok ellen, viszont a Fradi vízilabdázóit megörvendeztette az uszodában és még közös fotó is készült.

 

 

A Háromoroszlánosok szeptember 5-én, vasárnap a késődélutáni órákban fogadják majd a Wembley-ben Andorra nemzeti tizenegyét és a céljuk, hogy az 5. győzelmüket is megszerezzék a csoportjukban, amivel már szinte biztossá válna, hogy Anglia ott lesz a 2022-es katari világbajnokságon.

 

Egy másik csapatkapitány, Victor Lindelöf számára is emlékezetes volt a tegnap este, hiszen a United védője nemrég kapta meg a kapitányi karszalagot és kinevezése óta tétmeccsen most először viselhette azt a skandináv csapatban. Emellett pedig a svédek 2-1-re legyőzték többek meglepetésére Spanyolországot 2-1-re Stokholmban és nagyon fontos 3 pontot szereztek. A találkozón pedig a vendégek szerezték meg a vezetést már az 5. percben, ám egy minutummal később a svédek már egyenlíteni is tudtak, majd az 57. percben pedig megszerezték a vezető gólt is, ami egyben a győztes találat is volt.

 

Sajnos, ahogy azt az Európa-bajnokságon már láthattuk, a spanyolok részéről David de Gea csak a kispadról nézte a mérkőzést, a szövetségi kapitány nem adott lehetőséget az ismét klasszis formában védő hálóőrnek, helyette ismét Unai Simon került a kapuba, aki a nyári kontinensviadal óta jóval kevesebb alkalommal lépett pályára, mint a Vörös Ördögök portása.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!