Irwin: Ronaldo nem tűnik 36 évesnek

Denis Irwin, a Manchester United nagykövete úgy véli, hogy Cristiano Ronaldo az idő előre haladtával egyre jobb és kijelentette, hogy a hazatérő klublegenda egyáltalán nem olyan, mint a legtöbb 36 éves játékos.


A Manchester United büszkén jelentette be kedden, hogy a portugál klublegenda visszatér az Old Traffordra, a Vörös Ördögök szurkolói pedig azóta a világ minden táján örömmámorban úsznak.

 

A szerződés aláírását követően Ronaldo exkluzív interjújában kifejtette, hogy a visszatérése nem a múltról szól, hanem teljes egészében a jövőre koncentrál, hogy minél több sikert ünnepelhessen a klubbal.

 

Cristiano közelmúltban elért eredményei továbbra is azt támasztják alá, hogy még mindig ereje teljében van, hiszen a Serie A gólkirálya volt az előző idényben maga mögé utasítva olyan támadókat, mint Zlatan Ibrahimovic, vagy Romelu Lukaku. Ronny elnyerte az Európa-bajnokság legjobb góllövőjének járó díjat is, ezen a héten pedig Portugália nemzeti csapatában fejelt két gól is, amivel immár ő a legeredményesebb válogatott játékos a nemzetközi futball történetében, jelenleg 111 találattal.

 

Bár Denis Irwin nyilvánvalóan az íreknek szurkolt a szerda esti világbajnoki selejtezőn, elmondása szerint meglepte Ronaldo hihetetlen teljesítménye és már alig várja, hogy ismét a Vörös Ördögök szerelésében láthassa játszani.

 

 

"Azt hiszem mindenki tudja, hogy fantasztikus támadó. Mindig is az volt és mindig is az lesz, sőt egyre jobb és jobb lesz" - mondta Denis csütörtökön a Sky Sports News-nak. "Lehet, hogy néhány megkérdőjelezik ezt, mivel 36 éves, de látszik rajta, hogy nagyon vigyázott magára, ez egyértelmű."

 

"Tisztában vagyok vele, hogy az idő mindenkit utolér, tudom, hogy a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, hihetetlen tempót diktálnak a csapatok 90 percen keresztül és már a játékosok sem azok, akik akkor voltak, amikor először Manchesterben játszott, de biztos vagyok benne, hogy gólokat fog szerezni ebben a szezonban és azt hiszem, hogy a United szurkolói nagyon izgatottak a visszatérése miatt."

 

"Mind emlékszünk még arra a 6 nagyszerű évre, amit srácként itt töltött és láttuk, ahogy férfi lesz belőle. Nagyszerű dolgokat ért el a Real Madrid és a Juventus csapatával is, különböző technikákat és stílusokat tanulhatott. Ismeri a Premier League-t és azt hiszem, hogy mindenki nagyon várja már őt. A szurkolók már a Wolves elleni bajnokin meg is mutatták, hogy mennyire."

 

Irwin szeretett ír válogatottja 1-0-s előnyről veszítette el szerda esti selejtezőjét 2-1-ra a portugálok ellen az utolsó pillanatokban Ronaldo két fejesének köszönhetően. Amikor Cristiano Ronaldo hihetetlen gólérzékenységéről kérdezték Denis rámutatott a 36 éves klasszis termetére és arra, hogy rengeteget fejlődött Ronaldo játékintelligenciája karriere során.

 

"Nos, egy 180 centis játékosról beszélünk" - mondta Irwin. "Amikor a Unitedhez érkezett 2003-ban, akkor szélső volt, aki az évek során szinte eggyé vált a játékkal. Ez alatt az idő alatt pedig egy zseniális gólszerző vált belőle."

 

"Nagyon-nagyon okos és fantasztikus játékos, aki uralja a levegőt. Sajnos nem tudtuk őt tartani és két nagyszerű gólt is fejelt. Az első különösen remek volt. Ilyen egy vérbeli középcsatár. Csukott szemmel is tudja, mi, hol van és azt hiszem, hogy minden támadó megirigyelhetné a góljait."

 

"Láthattuk, hogy az előző idényben gólkirály lett Olaszországban, majd az Európa-bajnokságon is, ami azt jelzi, hogy ő egy top csatár, de még milyen. Biztos vagyok benne, hogy nagy szerepe lesz a United sikereiben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!