De Gea szeretne gyors kontrákat indítani

David de Gea szerint megérdemelte volna, hogy félig neki adják a gólpasszt Bruno Fernandes Szarkák elleni találatánál a múlt hétvégéi 4-1-re megnyert bajnokit követően, amelyen remek helyzetfelismerésének köszönhetően villámgyors ellentámadást tudott vezetni a Manchester United.


A Newcastle elleni bajnokin Fernandes gólja előtt a spanyol hálóőrtől indult a Vörös Ördögök akciója, aki Mason Greenwoodot találta meg labdájával, majd Pogba közbenjárásával Fernandes elé került a játékszer, aki gyönyörű gólt szerzett a villámgyors és mutatós akció végén.

 

De Gea a klubmédia részéről Stewart Gardnerrel beszélgetett, aki megkérdezte a spanyolt, hogy mit gondol a gólban játszott szerepéről.

 

"Megérdemeltem volna, hogy egy fél gólpassz a nevem mellé kerüljön" - mondta nevetve a kapus. Többször volt már ilyen passzom, csak sok esetben nem végződött góllal az akció, így ezeknek nem is volt ekkora jelentősége. Szeretem a labdát gyorsan járatni és mielőbb társhoz passzolni, mivel tisztában vagyok vele, hogy nagyon gyors támadóink vannak. Ezért is próbálunk meg mindig gyors ellentámadásokat vezetni."

 

"Nagyon jól érzem magam, erős és magabiztos vagyok" - tette hozzá. "Megpróbálok mindig maximális szinten teljesíteni minden nap az edzéseken és folyamatosan segíteni a csapatnak az indításokkal, vagy hátul összejátszva a srácokkal, hiszen azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak."

 

 

A Vörös Ördögök hasonló eredményt szeretnének a Bajnokok Ligája startkor elérni a Young Boys ellen, mint amit 3 évvel korábban sikerült elérni. A United 3-0-ra győzte le azon az estén a házigazdákat, a spanyol hálóőr pedig reméli, hogy minél több ilyen eredményt tudnak majd felmutatni és, hogy a csapat tanulni tudott a tavalyi szezonban elkövetett hibákból és csalódásokból.

 

"Először is nem akarjuk újra átélni azt, ami tavaly történt. Erős csapatok vannak a csoportunkban, nagyon jól kell kezdenünk és utána ugyan úgy folytatni egészen a végéig. A Bajnokok Ligájában játszani nagyszerű dolog. Három évvel ezelőtt győzni tudtunk itt a teltházas stadionban, amiben remek hangulatot teremtettek a szurkolók. Jó lesz újra pályára lépni itt, de kemény mérkőzésre számítunk. Meglátjuk mi történik, de jól kell játszanunk és muszáj nyernünk."

 

De Gea pályafutásának 80. pályára lépése lehet a berni találkozó, a játékos pedig nagyon eltökélt azzal kapcsolatban, hogy segíteni fogja a csapatát, hogy emlékezetes legyen az esti mérkőzés, valamint, hogy egy dicsőséges szezont tudhassanak majd maguk mögött az idény végeztével.

 

"Elképesztő dolog ezen a szinten játszani Európában. Nekem és a klubnak nagy ambícióink vannak. Mindent meg akarunk nyerni, amihez nagyon jó csapatunk van és nagyszerű játékosok érkeztek a nyár folyamán. Nyugodtnak kell maradnunk és meccsenként előre haladnunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!