Ole véleménye a BL reformokról

A mai sajtótájékoztatón Solskjaert arról kérdezték, hogy mit gondol a Bajnokok Ligájának változásairól, melyek a 2024/25-ös idénytől lépnek életbe.


A legnagyobb változást a csoportkörök felszámolása jelenti, tehát megszűnik a 32 csapatból álló 8 db csoport és felváltja egy 36 csapatból álló "bajnokság". Ebben minden résztvevő 10 mérkőzést fog megvívni különböző ellenfelekkel szemben, 5-öt hazai pályán, míg másik 5-öt idegenben.

 

A legjobb 8 csapat automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, míg a 9-24. helyezettek pedig rájátszásban fognak rész venni. A 9-16. hely között végző csapatok a play-off során kiemeltek lesznek és a második mérkőzésüket hazai pályán játszhatják le.

 

A rájátszást követően a legjobb 8 klub szintén bejut a nyolcaddöntőbe és valamelyik egyenes ágon bejutott csapattal fog szembe kerülni. Innentől a lebonyolítás a mostanival megegyező lesz és egy, az UEFA által kiválasztott semleges helyszínen megrendezésre kerülő fináléhoz vezet.

 

 

Az UEFA már azt is bejelentette, hogy az Európa-liga és az idén első alkalommal elrajtolt Konferencia-liga is ugyan ezeken a változtatásokon fog átesni és szintén megszűnnek a csoportkörök. Az új formátumról a héten tartottak konzultációt, miközben kezdetét vette a Bajnokok Ligája aktuális szezonja is.

 

A rendhagyó, csütörtök délutáni sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték Solskjaert, hogy mit gondol a reformokról, a norvég menedzser pedig kifejezetten nyitottnak tűnt a változásokkal kapcsolatban.

 

"Elsőre elég bonyolultan hangzik" - ismerte el Ole az újságíróknak a digitálisan megtartott sajtóeseményen. "Igazából szerencsére nem kell minden egyes apró kis részlettel foglalkoznom, de minden alkalommal, amikor valami változás történik, akkor van az emberben egy kis félsz."

 

"Emlékszem, hogy a Bajnokok Ligája indulásakor rengetegen kérdezték, hogy mi szükség van erre, mára pedig kiderült, hogy egy fantasztikus "bajnokságot" kaptunk. Én bízom benne, hogy jó irányba viszi el a dolgokat a változás, de még nem tudok véleményt mondani, hogy hogyan is fog ez az egész kinézni. Biztos vagyok benne, hogy azoknak, akik ezt megálmodták jó oka volt a reformra és bízom benne, hogy mégjobb versenyt fognak látni a szurkolók."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!