Greenwood a Golden Boy 40-es listáján

A Manchester United 19 éves támadója, Mason Greenwood bejutott a Golden Boy-díj szavazásának következő szakaszába.


Greenwood a 12. helyen végzett a 2020-as szavazás során olyan játékosok mögött, mint Phil Foden (Manchester City), a United egyik nyári érkezője, Jadon Sancho (Borussia Dortmund), vagy Erling Haaland (Borussia Dortmund), aki végül megnyerte a szavazást.

 

A Vörös Ördögök 11-es számú játékosa ismét Európa legjobb 21 éven aluli játékosainak táborát erősíti, mivel a júniusban meghirdetett 100-as listából kiválasztott 40 továbbjutó közül ő az egyik.

 

Szokás szerint nagyon erős a verseny az olasz Tuttosport lap által kiosztott díj elnyeréséért, Mason pedig már a tapasztaltabb játékosok táborát erősíti a szavazásos versenyben. Greenwood válogatottbeli csapattársai Jude Bellingham és Bukayo Saka is a 40-es listán szerepel, de a Real Madrid nyári szerzeménye, Eduardo Camavinga is az esélyesek közé tartozik.

 

 

A Bundesliga tehetségei, Jamal Musiala (Bayern München) és Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) szintén ott vannak a továbbjutók között, akárcsak a Barcelona játékosa, Pedri, aki az Európa-bajnokság során is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

 

Mason bízik benne, hogy a díjat már korábban elnyerő csapattársa, Anthony Martial nyomdokaiba léphet, akit 2015-ben a legjobbnak választottak.

 

A Vörös Ördögök részéről korábban Wayne Rooney (2004) és Anderson (2008) szintén részesültek már ebben a rangos elismerésben, valamint Paul Pogba is 2013-ban, igaz ő a Juventus színeiben.

 

Szavazni ide kattintva tudtok.

 

A listát a szavazás lezárását követően 20 főre redukálják, ezt követően pedig a különböző európai újságok (Marca, The Times, Bild, L'Equipe, stb...) újságírói eldöntenék, hogy ki lesz a végső győztes.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!