Solskjaer reakciója a West Ham legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt a United vasárnap délutáni teljesítményével a West Ham ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.


Megérdemelt győzelem

"Megérdemeltük, hogy győzzünk. Szerintem nagy helyzeteket dolgoztunk ki, nyomás alá helyeztük őket, kaphattunk volna néhány büntetőt és remekül reagáltunk a vezetőgóljukra. Jó volt a hozzáállásunk, remek idegenbeli teljesítménnyel rukkoltunk elő egy nagyon nehéz katlanban; ebben a stadionban nagyon nehéz nyerni!"

 

Elégedett Jesse-vel

"Nagyon örülök neki, mert mint tudjuk, a futball tele van hullámhegyekkel és -völgyekkel. Kedden mélyen volt, most pedig újra a magasban. Gólt lőtt a Newcastle ellen, tehát a magasban volt, utána mélyen majd újra visszatért - ez a futball. Ezzel együtt kell élni, Jesse pedig megtanulta, hogy miként kezelje ezeket a futballban. Minden játékos tudja, hogy ha a Manchester Unitedben szerepel, akkor képesnek kell lennie együtt élni és kezelni az ilyen szituációkat. Nem szabad aggódni emiatt, sokkal inkább magunkért és amiatt kell, hogy mit teszünk és mit mondunk. Mi egy csapat, egy közösség vagyunk, akik együtt vannak, közösen dolgoznak és kiállunk egymás mellett. Ez soha nem lesz másként. Ilyen egy család. Nagyszerű gólt szerzett. Természetesen kedden nagyon nehéz estéje volt, de ő lehajtotta a fejét és továbbra is keményen dolgozott. Ugyanolyan pozitív és jó hangulatú srác volt, mint korábban és micsoda gólt lőtt. Remek passzt kapott Nemanjatól, Jesse pedig egy remek fordulás után kiválóan tüzelt."

 

Két egyértelmű büntetőt nem adtak meg

"Óvatos leszek azzal, hogy mit mondok, de már nem tudom elképzelni, hogy mit kellett volna ahhoz csinálnia, hogy büntetőt kapjon. Az első [Coufal akasztása] és a harmadik [Ogbonna becsúszása] 100 százalékig büntető volt. Az, amikor visszarántották [Cresswell által] valószínűleg nem volt annyira egyértelmű, de még az is szabálytalan volt, mert a tizenhatoson belül megrántották a karját. Ezek közül kettő egyértelmű büntető volt. Kőkeményen. Még vitatkozni sem lehet velük. Az elsőnél a védő kitette a lábát Ronaldo útjába és szabálytalankodott vele szemben. Az utolsónál Paullal szemben úgy fújtak be szabálytalanságot, hogy hozzá se ért Zoumahoz, ő mégis a földre esett. Akkor ha Cristianohoz hozzáérnek és elesik az miért nem szabálytalan? Remélhetőleg ez nem arról szól, hogy ő soha, semmiért nem fog büntetőt kapni."

 

 

A West Ham büntetője

"Még ha nagyon közel is állt a labdás játékoshoz és nem szándékosan ért hozzá, Luke valószínűleg megnagyobbította a teste felületét, ami vélhetőleg az oka volt a megítélt büntetőnek. Ez egyike a manapság aktuális kérdéseknek: azt akarják, hogy a védők mindig hátratett kézzel védekezzenek? Akkor nem lehet megfelelően védekezni, nemde?"

 

"Én már láttam Mark Noble-t számtalan büntetőt értékesíteni és hát ez volt a döntés - néha a javadra válik, néha pedig nem. Ahogy múlt héten is mondtam, mindig a végeredmény határozza meg a narratívát. Most úgy alakult, hogy nem ez bizonyult a legmegfelelőbb döntésnek, de ilyen a futball."

 

Egy jó teljesítmény

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel - 11 szöglet és néhány nagy helyzet, amelyeket kihagytunk. A második félidő első 10-15 percében azt gondolom nagyon jól beszorítottuk őket, öt-hatszor labdaeladásra kényszerítettük őket a saját tizenhatosuknál, de nekünk nem szabad mindig kontrákat elszenvednünk, ha mi rúgunk szögletet. Többször is úgy kellett visszasprintelnünk ilyen helyzetben, hogy ne legyen nagyobb baj."

 

"Nem kérdés, hogy védekezésben jobban kell dolgoznunk. Az első félidőben túlzottan könnyedén voltunk átjátszhatóak. Ezen dolgozni fogunk, mert nincs idő a késlekedésre a futballban. Én beszéltem arról a játékosokkal, hogy miként lehet akkor is pihenni, ha védekezni kell. Nagyon visszaszorultunk a hatosunkon belülre [a bekapott gólnál], az ellenfélnek pedig túl sok területe állt rendelkezésre. Túl későn próbáltuk megszerezni a labdát. Ezt már átbeszéltük és rendeztük a sorokat a félidőben. A második félidőben már jobbak voltunk és nagyszerű választ adtunk, számomra pedig ez a legnagyobb dolog - hogy miként tudunk reagálni, ha 1-0-s hátrányba kerülünk? Nagyon-nagyon jó öt perc volt számunkra."

 

A portugál összjáték

"Kettejüknek [Ronaldo és Fernandes] természetesen együtt kell dolgozniuk. Már egy kis ideje együtt játszanak a portugál válogatottban, de számomra ők mindketten klasszis játékosok. Ronaldo ismételten érkezett a tizenhatoson belülre, ahogyan mindig is szokott."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!