De Gea reakciója a büntető kivédéséről

David de Gea izgatottan nyilatkozott, miután a Manchester United hősévé vált a West Ham 2-1-es legyőzése során.


A spanyol hálóőr a mérkőzés utolsó percében került a reflektorfénybe, amikor a játékvezető Shaw kezezése miatt büntetőt ítélt a házigazdáknak, mellyel esélyük nyílt az egyenlítésre.

 

A United alig szerezte meg a 89. percben a vezetést Jesse Lingard találatának köszönhetően, Martin Atkinson játékvezető nem sokkal később a tizenegyes pontra mutatott, miután Shaw kezezését visszanézték a VAR segítségével.

 

A drámai pillanatokban azonban de Gea megőrizte hidegvérét és kivédte Mark Noble büntetőjét.

 

"Őrület volt a mérkőzés vége. Jesse remek gólja, meg nem adott büntető itt, megadott büntető ott az utolsó pillanatban" - mondta de Gea az MUTV-nek. "Csináltak egy cserét is és a frissen beállt Mark Nobel végezte el a büntetőt, ami kicsit furcsa volt. Sikerült védenem és így elhoztuk a három pontot, ami miatt nagyon-nagyon boldog vagyok."

 

 

Egy másik interjúban, amit a Sky Sports készített a spanyol portással, de Gea tovább magyarázta véleményét a büntetővel kapcsolatban.

 

"Láttam Rice-t a labdával, ezért arra számítottam, hogy ő fogja elvégezni a tizenegyest" - mondta. "Aztán láttam Noble-t a labdával és kivédtem a lövést az utolsó percben."

 

"Csak az járt a fejemben, hogy ki kell védenem ezt a büntetőt, hogy segítsek megnyerni a meccset a csapatnak. A West Ham ellen mindig nehéz játszani, ezért nagyon-nagyon boldogok vagyunk."

 

De Gea ünneplésébe az egész csapat bekapcsolódott és egy pillanatra aggódhattunk is azért, hogy ezt a határtalan örömöt megússza a spanyol kapus sérülés nélkül, hiszen a csapattársai egytől-egyig a nyakán csüngtek. 

 

"Elképesztő" - mondta arról a pillanatról de Gea. "Nehéz szavakkal leírni, hogy milyen érzés a mérkőzés utolsó pillanataiban büntetőt hárítani, amivel a csapat végül nyerni tudott. Minden játékostársam, a szurkolók és a stáb is nagyszerű munkát végzett ma és megmutattuk milyen csapat is vagyunk."

 

"Úgy gondolom nagyszerű választ adtunk a hétközi Bajnokok Ligája kudarcra. Együtt harcoltunk a végéig. Az öltözőben megbeszéltük, hogy azért jöttünk, hogy elvigyük a három pontot és megcsináltuk, szóval tényleg nagyon boldog vagyok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!