Jones lehetőséget kaphat

A Manchester United főnöke, Ole Gunnar Solskjaer örül annak, hogy Phil Jones nyíltan beszélt mentális küzdelmeiről és közölte, a védő benne lesz a West Ham United ellen készülő keretében szerda este.


Jones a Tranmere Rovers elleni meccsen volt utoljára a felnőtt csapat tagja 2020 januárjában, ahol gólt is szerzett, ugyanis tartós térdproblémája miatt végül műtétre volt szüksége, amit hosszú rehabilitáció követett. 

  

Akárhogyis, szorgalmas carringtoni edzésmunkájának köszönhetően már néhány zárt kapus mérkőzésen is részt vehetett az U23-as tartalék csapatban, így Phil szerencsére egyre fittebb és jobb állapotban van. 

 

A hétvégén megjelent a UTD Podcastjának előzetese, mely szerint Jones bátran beszélt a rehabilitáció alatt fel-felbukkanó mentális és fizikális problémáiról, amiket kénytelen volt legyőzni, s nem csak, mint United játékos, hanem mint szerető családapa.  

 

Solskjaer természetesen mindent tud a karrierét veszélyeztető térd sérüléséről és a menedzser következetesen támogatta Jonest a harcban, hogy ismét szeretett csapatát képviselhesse.

 


 

A West Ham csapata elleni Ligakupa mérkőzést megelőzőleg készítettek Ole-val interjút, ahol válaszolt a Jonesszal kapcsolatos kérdésekre és örömmel jelentette be, hogy nevezte őt a keretbe.  

 

"Nagyon örülök Philnek" - mondta. "Két mérkőzést is végig játszott az U23-as csapatban, zárt kapus meccseken is értékes játékperceket kapott és egyszer sem panaszkodott ez idő alatt a térdére. Nagyon keményen dolgozott."

 

"Magam is részese voltam a küzdelmeinek a három év nagy részében, és tudom, hogy milyen kihívásokon ment keresztül, legfőképp mentálisan, amikor azon gondolkodott, hogy "vajon fogok-e valaha újra focizni, vagy egyáltalán képes leszek-e újra járni és a gyerekekkel játszani a kertben".

 

"Szorgalmas és profi módon kezelte a helyzetet, semmi kifogás, kizárta a médiát, én is régimódi vagyok, tudják. Szeretem az ilyen játékosokat. Csak egy dologra fókuszált és a küzdelem járt a fejében, de visszatért. A keret tagja lesz és ez egy jó nap lesz számunkra, de főleg az ő számára, mert kiérdemelte."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!