Bradford City U21 - Manchester United U21 0-3

A Manchester United U21-es fiataljai parádés második félidőt követően 3-0 arányban diadalmaskodtak a Bradford City otthonában a Ligakupában.


Nem sok választotta el a két csapatot az első félidőben, de Dillon Hoogewerf vezérletével magasabb fokozatra kapcsoltak a Vörös Ördögök, melynek eredményeként Charlie Savage megszerezte a mérkőzés első találatát. Joe Hugill góljával 2-0-ra módosult az állás, majd ismét Hoogewerf ünnepelhetett egy remek szólót követően.

 

Akár nagyobb is lehetett volna a gólkülönbség, a manchesteri fiatalok pedig látványos játékkal köszönték meg a velük elutazó szurkolóknak a támogatást.

 

Az első igazán nagy lehetőség Zidane Iqbal veszélyes labdájából született, a játékszer megpattant Shola Soretire-ön, de Sam Hornby kapus a helyén volt.

 

Matej Kovar sem unatkozhatott, KIan Scales lövésénél jól avatkozott közbe. Aztán a másik oldalon újabb lehetőség adódott a United előtt, amikor Shoretire nagyszerű labdát adott Iqbalnak, aki a kapura fordulást követően okosan próbálta bevenni a hálóőr kapuját, de Hornby ismét figyelt. Oliver Crankshaw aztán meglepte Savaget és egy rendkívül ütemtelen átlövéssel próbálta zavarba hozni Kovart, de a manchesteri kapus még a gólvonal előtt ki tudta ütni a labdát.

 

 

Charlie Wellen szintén megmutatta magát nem sokkal később, Hugill irányába ívelt, a beadásra pedig jól érkezett a fiatal középpályás, de sajnos csak a kapufát találta el, Shoretire viszont a lecsapott a kipattanóra és a hálóba pofozta a játékszert. Sajnos Shola lesről indult el, a partjelző zászlaja ennek megfelelően lendült, így a gól érvénytelen maradt.

 

Paul McShane sárgalapja zárta az első félidő eseményeit, aki gyakorlatilag a levegő ura volt a hátsó alakzatban, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

 

Neil Wood aztán a félidőben taktikai módosításokat eszközölt, Hoogewerf érkezett a Hardley helyett, Alvaro Fernandez kiment balbekkbe, Wellenst pedig egy sorral visszább húzta, hogy legyen területe az ifjonc támadónak.

 

Néhány perce tartott csak a második félidő, amikor a hazaiak nem tudtak felszabadítani, Savage pedig eleresztett egy lövést, ami megpattanva a balfelsőben kötött ki. Hugill nem sokkal később aztán majdnem kétgólosra növelte az előnyt egy rövid sarokra célzott bombával.

 

 

Ezt követően a hazaiak percei következtek, előbb Crankshaw, majd Vernam próbálkozott egy kapu előtti kavarodást követően, de mindkét lövés gyengére sikeredett.

 

A United aztán ismét magára talált, Shoretire lövését blokkolták a Bradford City védői, Hugill pedig a kipattanót lőtte vissza, de sajnos célt tévesztett.

 

Levi Sutton kicsit sokáig dédelgette a labdát a tizenhatoson belül, ez pedig sokba került a hazai csapatnak. A csereként beálló Hoogewerf lecsapott, és okosan középre tette a labdát Hugillnak, aki nem hibázott és megduplázta a Vörös Ördögök előnyét.

 

A fiatalok ezzel megtörték a Bradford Cityt és egymást követték a United helyzetei. Shoretire talán egy ütemmel többet várt a kelleténél, de Hoogewerf és Iqbal is hárításra kényszerítette a hazaiak hálóőrét. Andy Cook aztán megdolgoztatta Kovart a másik oldalon, de ettől még inkább vérszemet kaptak Neil Wood fiai. Hoogewerf kapott remek labdát Shoretire-től, és begurította a Vörös Ördögök harmadik gólját is.

 

A Bradford City támadója, Crankshaw aztán a ráadásban még szerzett egy lesgólt, de ez már nem módosított a három pont sorsán.

 

Bradford City – Manchester United 0-3

 

Papa John’s Trophy – Csoportkör 2. forduló

Valley Parade(Bradford)

2021.09.21. 20:00

 

Manchester United: Kovar; Fernandez, Mengi (c), McShane, Hardley (Hoogewerf 46'); Savage, Svidersky; Wellens, Shoretire, Iqbal (Garnacho 86'); Hugill (Emeran 80').

Nem használt cserék: Mee, Jurado, Murray, Mainoo.

Gólszerzők: Savage 47', Hugill 57', Hoogewerf 82'.

Hivatalos nézőszám: 2,022.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!