Amikor Greenwood felcsigázta a közönséget

Az Old Trafford közönsége is láthatólag felélénkült, miután Mason Greenwood a 62. percben a szerda esti West Ham United elleni Liga-kupa mérkőzésen beállt csereként, mikor nagy szüksége lett volna a csapatnak egy egyenlítő gólra.


A szurkolók hangos ovációval fogadták az ígéretes tinédzser érkezését, a hangerő meg is emelkedett részükről, mint ahogy a pályán a United támadó játékának lendülete is.

 

A West Ham 1-0-ra vezetett Manuel Lanzini első félidei góljának köszönhetően, Greenwood beállását követően a United viszont 16 alkalommal volt veszélyes a Kalapácsosok kapujára, míg ők csak négy alkalommal próbálkoztak. 

 

A United az előző találkozóhoz képest teljesen felforgatott csapata kontrollálta a mérkőzést és keményen próbálták feltörni a Kalapácsosok védelmét, azonban a vendégek kézzel-lábbal őrizték csekély előnyüket. 

 

Egy igazi befejező csatárra volt szükség, ezért Ole Gunnar Solskjaer fiatal üdvöskéjét, Masont hívta segítségül, aki már többször bizonyított a szezon során. Augusztusban három gólt rúgott a Premier League-ben, de kiemelendő érettsége és egyéb pályán nyújtott teljesítménye is. 

 

A 19 éves kiválóság szinte azonnal helyzetbe került egy lövéssel, amit Alphonse Areola kivédett, másodpercekkel később, a passzából Jesse Lingard is próbálkozhatott. Mozgása céltudatos volt és a már védjegyévé vált átlövések is megzavarták a Kalapácsosokat.

 

A 80. percben, a szintén csereként beálló Bruno Fernandes remekül látta el védekező feladatát, ennek köszönhetően indult meg Greenwood a szélen, kétszer is átverte az emberét, eljutott az oldalvonalig és majdnem megverte Areolát egy újabb alacsony lövéssel.

 

Sajnálatos módon, Greenwood és a United nem találtak fogást a West Hamen, így idő előtt búcsúztak a Ligakupától, azonban azt a minőséget, amit a 11-es mezszámú Greenwood hozzátett a játékhoz, nem lehet félvállról venni. 

 

Statisztikái szerint kétszer lőtt kapura és háromszor dolgozott ki helyzetet, a legnagyobb hatást mégis az keltette, ahogy mindenkit felcsigázott a stadionban, a pályán és a pályán kívül is. Talizmánként viselkedett.

 

 

Túl könnyű lenne elragadtatni magunkat Greenwood tehetségétől és nem árt emlékezni rá, hogy még csak tinédzser, akinek fejlődésre van szüksége, szóval csak hagyni kell, had élvezze az utazást és figyeljék a ragyogását. 
 

Legutóbbi UTD Unscripted egy közkedvelt, terjedelmes kiadásában, Kieran McKenna másodedző szakértői véleményt fogalmazott meg Greenwood feltöréséről az akadémiáról és felfedte, hogy a tinédzser miért dolgozik olyan keményen, hogy a benne lévő felmérhetetlen potenciált kihasználja. 

 

"Még nagyon fiatal" - nyilatkozta McKenna. "Még hosszú út áll előtte, sokat fog tanulni és ezt ő is tudja. Tehetsége az első naptól kezdve egyértelmű volt, továbbá nagy mentális erőt és hajlandóságot mutatott, hogy eljusson oda, ahol most van. Azonban ez karriere korai szakasza. "

 

"Rengeteg játékos csúszott le a lejtőn, akik tehetségesek voltak 18, 19, 20 évesen, mégsem érték el azt a magasságot, amit elérhettek volna" - folytatta Kieran. "Mason szerencsés, remélhetőleg elkerülik őt a sérülések, kiegyensúlyozott marad, megtanulja, amit kell és következetes marad minden nap. "

 

"Hogyan alakul a jövője, lehetetlen megmondani, de nagy lehetőség előtt áll és jól teszi a dolgát. Ha ilyen marad, azt gondoljuk, hogy nagyon jó esélye van arra, hogy évekig a csapat tagja legyen, trófeákat nyerjen és sikeres legyen. "

 

Greenwood legközelebb szombaton az Aston Villa ellen bizonyíthat a Premier League-ben magyar idő szerint 13:30-kor az Old Traffordon. 

 

Ha megtartja jelenlegi formáját, biztos a keret tagja lesz, de nem lepődnénk meg, ha a kezdő csapatba is bekerülne. 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!