Manchester United 0-1 Aston Villa

Egy késői góllal nyert a Villa az Old Traffordon. Fernandes büntetőt hibázott, Greenwoodnak pedig egy komoly fejmosás jár, amiért ennyire önző módon játszott ma.


Nagyon lendületesen kezdte a mérkőzést Solskjaer csapata, az első 10 percben több olyan támadást is vezettek a Vörös Ördögök, melyek végén valaki lövéssel zárt. Így tett Fernandes, Ronaldo és Greenwood is, de egyelőre a gól elmaradt.

 

A 16. percben Shaw megköszönhette Targettnek, hogy kihagyta helyzetét, ugyanis a manchesteriek bekkje két hibát is vétett a Villa támadása során, jobbról remek labdát kapott Targett, aki azonban 4 méterről az üres kapu fölé bombázott.

 

Egy perccel később Greenwood került hatalmas helyzetbe, de gyengén lőtt. Ráadásul leguríthatta volna Fernandesnek is a labdát, ami még nagyobb játék lett volna.

 

A félidő felénél majdnem összehozott egy gólt a hazai védelem; jobban mondva Maguire és De Gea. A védő rosszul adta haza a labdát, a kapus lábbal nyújtózott, hogy elérje azt, sikerült neki, de pont ellenfélhez lőtt, azonban utána hatalmasat védett.

 

Szinte az ellentámadásból - Greenwood remek passza után - Pogba lőhetett volna gólt, azonban a blokkról szögletre pattant a játékszer. A szöglet után valami hihetetlen védekezést mutatott be a Villa, 4-5 lövést is kapura küldött a United, azonban mindet blokkolta valaki.

 

Sajnos Shaw megsérült, le kellett cserélni őt, helyére Dalot állt be a találkozó 35. percében.

 

Vagy a sérülés, vagy valami más, de valami nagyon megzavarta a manchesterieket, akik képtelenek voltak perceken keresztül kijönni saját tizenhatosuk előteréből, szórták el a labdákat, lemaradtak az ellenfelekről, ráadásul Fernandes szabálytalansága után kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Villa, ami után szöglet következett. A sarokrúgásra Konsa érkezett remekül, Wan-Bissaka - aki egyébként nagyon sok rossz döntést hozott - lemaradt róla, de szerencsére a bekk kapu fölé lőtt.

 

A 43. percben Fernandes szabadrúgása szállt a hosszúra, Maguire nagyszerűen fejelte meg a labdát, de a vendégek kapusa nagyot védett.

 

Négy perc ráadás követte a 45 percet, aminek a második percében Fernandes szögletét csúsztatta meg Varane a rövidnél, Pogba érkezett a hosszún, de fejese sajnos centikkel elsuhant a kapufa mellett. 

 

Kicsit meglepő, hogy gól nélkül maradt mindkét csapat, a Villának két nagy lehetősége volt, a hazaiaknak pedig még ennél is több. A United 15 lövést eresztett meg, 9 kulcspasszt osztottak ki a játékosok. Azonban ami nagyon feltűnő volt, az a sok eladott labda, Fernandes a 70%-ot sem érte el, míg Wan-Bissaka, Fred, Ronaldo és Pogba 80%-nál is pontatlanabbul passzolt. 

 

A második félidőre csak egy csapat jött ki és az nem a manchesteri volt. A játékosok mintha fejben az öltözőben maradtak volna, az idei bajnokság eddigi legborzalmasabb 15 percét láthattuk. Labdaeladások tömkelege, megnemértések sora, gyenge helyezkedések jellemezték a Vörös Ördögöket.

 

Ráadásul Maguire-t is ápolni kellett, a mozgásán nnagyon úgy tűnt utána, hogy nincs rendben.

 

A 61. percben tudott először kijönni térfeléről Solskjaer csapata, Ronaldo balról remek passzt adott a tizenhatos előterében álló McTominay-nek, aki letette Pogbának, a francia azonban a felső sarok fölé tekert.

 

Nem sokkal később Pogba labdavesztése után kontrázott a Villa, Watkins elment két védő mellett, majd 16 méterről lőtt, De Gea nagyot védett. 

 

A United is kontrázott egyet, Fernandes csodás átadással indította Greenwoodot, aki ma eldöntötte, nem fog passzolni senkinek, nem is tette meg, inkább tologatta a labdát, majd egy gyenge lövést eresztett meg.

 

A 70. percben Fernandes ugratta ki Pogbát, aki azonban kapu mellé lőtt.

 

Maguire-t le is kellett cserélni, Lindelöf folytatta a helyén. 

 

A United továbbra is nagyon pontatlanul, fejetlenül játszott, aminek a végén meg is lett az eredménye, a 88. percben egy szöglet után Hause csúsztatott a kapuba, 1-0 a Villának.

 

A 91. percben Fernandes beadását Cavani csúsztatta meg, Hause kézzel ért a labdába, Mike Dean tizenegyest ítélt. A büntetőt Fernandes végezte el, de kapu fölé lőtt.

 

Greenwood ezredik lövését is kapu mellé küldte, hihetetlen gyenge volt ma Mason is. Ennyire önzőn soha nem játszott.

 

Nagyon gyenge egyéni teljesítményekkel nem lehet mérkőzést nyerni. Ezen a találkozón szinte mindenki csúnyán maga alatt teljesített, harmatgyenge passzpontosság jellemezte az egész gárdát.

 

 

Premier League, 6. forduló
Manchester United 0-1 Aston Villa
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire(Lindelöf 66.), Shaw(Dalot 35.) - McTominay(Cavani 82.), Fred - Greenwood, Fernandes, Pogba - Ronaldo
Nem használt cserék: Heaton, Matic, van de Beek, Sancho, Lingard, Martial

 

Villa: Martinez - Cash, Konsa, Hause, Mings, Targett - Ramsey(Archer 85.), Luiz, McGinn - Ings(Buendia 77.), Watkins
Nem használt cserék: Steer, Traore, Nakamba, Young, El-Ghazi, Chukwuemeka,  Bogarde

 

Gólszerző: Hause 88'

 

Sárga lap: Shaw, Fred illetve McGinn, Cash


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!