Manchester United U18 - Stoke City U18 4-2

A Manchester United U18-as csapata kemény mérkőzésen tudta begyűjteni a három pontot a Stoke City fiataljai ellen, miután 4-2-es arányban győztek Carringtonban szombat délután.


Marc Jurado nyitotta meg a gólcsapot, Manni Norkett két gólt vállalt és Guarnacho zárta a sort, ez pedig elégnek is bizonyult a Fazekasok legyőzésére, azonban nehéz elképzelni, hogy a Unitednek mennyit kellett küzdenie a szezonban minden egyes mérkőzésen, hogy begyűjthesse a három pontot.
 

Ólmos szürkeség uralta az égboltot Carrintonban, ennek ellenére a United pozitívan és jó hangulatban készült a mérkőzésre. A Fazekason erős, határozott védelme és a United gyenge befejezési kísérletei tartották a meccs elején gól nélkül a találkozót.

 

Sam Mathernek volt egy borzalmas elfutása a bal oldalon, felnézett és meglátta a lehetőséget, de azonban lövése nem volt megfelelő. Néhány perccel később Jurado találta meg Garnachot egy kényszerítővel a Stoke térfelén, a végén azonban itt is elmaradt a finálé. 


 

A Stoke azonban nem mellékszereplőként érkezett a mérkőzésre és ezt be is bizonyították azzal, hogy a 20. percben megszerezték a vezetést. Amint beléptek Radek Vitek kapus tizenhatosa előterébe, mindig veszélyt jelentettek, ami a támadó és kapitány Emre Tergelnek köszönhető, a találkozó előtt már öt gólnál járt a bajnokságban. 
 

Most is gólt ünnepelhetett a Stoke játékos, miután sikeresen értékesített egy büntetőt. A United-nek válaszolnia kellett és ennek megfelelően 9 perccel később egyenlítettek is Juradonak köszönhetően, aki feljött fejelni, miután a Vörös Ördögök kiharcoltak egy szögletet. 


 

 

Több se kellett a United játékosainak, akik vérszemet kaptak és hét perccel a szünet előtt, a középcsatár Norkett a Stoke kapusa, Laurence Shala mellett a labdát a kapuba helyezve megszerezte a vezetést is. 

 

Kisebb változás esett csak a játék képében a fordulást követően, mindkét csapatnak ugyanúgy voltak gólhelyzetei. Garnachot Shala kapus azonban sikeresen akadályozta meg a kapuja felé tartó veszélyesnek talált labdákat abban, hogy gólba érjenek. 

 

A másik oldalon, a Stoke szélsőjének, Matthew Lusakuenonak volt lehetősége, amit elkótyavetyélt, nagyobb helyzet is kialakulhatott volna belőle. A Stoke félelmetes ellenfélnek bizonyult és a hangos edzői stábjuk által sürgetve minden lehetőséget megragadtak az egyenlítés érdekében, azonban Norkett megduplázta a hazaiak előnyét a 80. percben.

 

Két gól esett még a találkozón, Tergel volt ismét eredményes a vendégek részéről büntetőből, a United oldaláról Garnacho zárta le a hosszabbítás vége felé a hosszú és kíméletlennek tűnő mérkőzést.

 

 

Mérkőzés összefoglaló:

United:
Vitek; Jurado, Kambwala (Bennett 61), Aljofree, Murray; Oyedele, Mainoo; Garnacho, Gore, Mather; Norkett.
 
Nem használt cserék:
Bennett, Fredricson, Sharpe, McAllister.

Gólszerzők: Jurado 29, Norkett 38, 80, Garnacho 90+2 | Tergel 20, 90+1 - mindkétszer büntetőből.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!