Manchester United U23 - Everton U23 - 1-0

A Manchester United U23-as csapata második győzelmét ünnepelhette a Premier League 2 bajnokságában, miután 1-0-ra legyőzték az Everton csapatát a Southport Stadium pályáján péntek este.


Anthony Elanga létfontosságú gólt szerzett a mérkőzés 3. percében, de az este vége felé ki is állították őt, csapattársával Bjorn Hardley-val és az Everton játékos, Charlie Whitaker-rel együtt, miután összeakaszkodtak egymással a hosszabbításban. 

 

A United és az Everton hasonló eredményeket produkált a szezon utóbbi időszakában. A Vörös Ördögök a tabella első nyolc helyezettjével kezdték az idényt és ezzel öt pontot gyűjtöttek, míg a Stolverkosok egy pontot szereztek ugyanennyi mérkőzés alatt. Ugyanakkor mindkét csapat egy-egy győzelmet regisztrált közös találkozójuk előtt, a Manchester United a Brighton & Hove Albiont győzte le 2-1-re, míg az Everton a Derby County ellen tudott nyerni 1-0-ra. 

 

Úgy tűnt tehát, hogy szoros mérkőzésre van kilátás a szerény szurkoló tömeg számára, akik dacoltak a szeles és hűvös estével, hogy ott lehessenek a Haig Avenue-n, a tengerparti város hagyományos nevével ellátott pályáján.

 

A szurkolók alig kényelmesedtek el ülőhelyeiken, amikor a United megszerezte ideje korán a vezetést. Dillon Hoogewerf indult meg a jobb oldalon az oldalvonal mellett, majd beküldte középre a labdát, ahol Shola Shoretire-t találta meg, ő továbbított Elanga felé, aki nem hibázott, berúgta a labdát a szinte üres kapuba. 1-0

 

Nagyon jó meccskezdet volt ez a United számára, továbbá anélkül sikerült megőrizniük az előnyt a mérkőzés hátralévő részében, hogy ők tudták volna növelni azt.

 

Nem meglepő módon az Everton támadókedve fokozatosan erősödött és egyre jobban kezdte átvenni az irányítást a Unitedtől, ezzel nem kevésszer tesztelve Matej Kovar kapus képességeit.  

 

Az első félórában kétszer is veszélyeztettek a liverpooli csapat játékosai, a Vörös Ördögök hálóőrét először Luke Butterfield tornáztatta meg, röviddel később Stanley Mills próbálkozhatott. 

 

 

A félidőben a United vezetésével fordultak a csapatok, de nem sokon múlott, hogy Shoretire meg tudja növelni a hazaiak előnyét ezzel megtörve a hosszú gólcsendet. 

 

A második félidőben szinte ugyanaz történt, mint az elsőben, annyi különbséggel, hogy az Everton talán többször próbálkozott, de nem találtak rést a pajzson, Kovar makacsul és határozottan őrizte kapuját. 

 

Kicsivel a meccs vége előtt Elanga és Whitaker összekaptak, aminek következtében mindkét csapat oldaláról komoly zavargások alakultak ki. A bíró, Lewis Smith konzultált mindkét asszisztensével, aminek következtében Whitakert az Evertonból, míg a United csapatából Elangat és Hardley-t küldte el hamarabb zuhanyozni.

 

Sajnálatos befejezése volt ez az amúgy izgalmas és küzdelmes mérkőzésnek.



Meccs összefoglaló:
   
United: Kovar; Wellens, Mengi (McShane 46), Hardley, Fernandez; Svidersky, Savage; Hoogewerf (Emeran 69), Shoretire, Iqbal (Hugill 69); Elanga.

Nem használt cserék: Mee, Mainoo.

Gólszerző: Elanga 3.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!