Solskjaer reakciója a Villarreal legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer is megosztotta véleményét a pulzáló, 2-1-es Villarreal elleni Old Traffordon aratott győzelemről.


Fantasztikus végjáték

"Ilyenek történnek az Old Traffordon. Korábban már számtalanszor előfordult és természetesen ehhez mindent egy lapra feltéve kellett mennünk előre, de a végén szerencsénk volt. Néha nem az ide vagy oda passzoláson múlik ez - hanem a közönségen. A Stretford End már korábban is szinte beszívta az előtte lévő kapuba a labdát. Én nagyon jól ismerem ezt. Valószínűleg most is ez történt és ha van egy olyan játékosod a pályán, mint Cristiano, akkor mindig van esélyed gólt szerezni. A második félidő végig nyílt küzdelmet hozott, ők pedig megérdemelték a vezetést, de mint tudjuk, az Old Trafford varázslatos. Bajnokok Ligája, Old Trafford és néha a történelem is a segítségünkre lehet, így ma este Cristiano egy szép, Alex pedig egy fantasztikus góllal rukkolt elő."

 

A Ronaldo-hatás

"Komolyan, ő hihetetlenül jó a kapu előtt. Mindenkire hatással van - a közönségre, a játékosokra, az egész klubra. Már számtalanszor megcsinálta ugyanezt. Láthattuk egy hónapja Írország ellen is, ahol a meccs korai részében kihagyott egy büntetőt, nem sokat találkozott a labdával, de aztán az utolsó két percben szerzett két remek fejesgólt. Ezt csinálta az egész karriere során. Mentálisan nagyon erős. Mindig mérkőzésben van, bármi is történjen. Láttam ma egész nap; az, ahogyan felépíti magát a mérkőzésre, amilyen fókuszált volt és lám, volt egy helyzete, amiből gól is lett. Volt néhány nagyjából jól sikerült fejese az első félidőben, amelyekből lehetett volna akár nagyobb helyzet is, de egy igazán nagyon jó befejező játékost az jellemez, hogy képes higgadt maradni, amikor elérkezik a nagy lehetősége."

 

Elismerés a vendégeknek

"Nem könnyű csak egyetlen erősségüket kiemelni, mert számtalannal rendelkeznek, ők egy nagyon jó csapat. Hittel és önbizalommal telve érkeztek hozzánk annak érdekében, hogy a földön passzolgatva megmutassák technikás futballjukat, a góljuk pedig például a védelmünk teljes átjátszásából született. Nagyon szép passzjátékot láthattunk tőlük. Kiválóan felkészített csapat."

 

 

A csoport jelenlegi helyzete

"Igazán nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a Young Boys elleni kiállítással. Fontos hazai pályán három pontot szerezni és tudjuk, hogy 10, talán 12 pontra van szükségünk a továbbjutáshoz, úgyhogy ez egy hihetetlenül fontos eredmény volt a csapatunk és természetesen a csapatszellem szempontjából. Sokkal jobb így megnyerni egy meccset, mint úgy elbukni, ahogy néhány hete történt velünk. Ilyen a futball - hullámhegyek és -völgyek, ma pedig sikerült egy olyan eredményt elérnünk, amellyel elégedettek lehetünk."

 

De Gea top formában

"David fantasztikus volt, hihetetlenül lenyűgöző volt ma este, az viszont nem tetszett, hogy hátul mennyire kinyíltunk. Támadóbb szellemben akartunk játszani, két 8-assal, szélsőkkel, középcsatárral voltunk a pályán, így pedig Scotty [McTominay] kissé magára maradt védekezésben. A két középhátvéd nagyon jó munkát végzett néhány kontra megakasztásával, de David kivételes teljesítményt nyújtott."

 

Önbizalomnövelő

"Természetesen ez elképesztően fontos volt a játékosoknak. Nagyszerű érzés ilyen módon mérkőzést nyerni azt követően, hogy miként kaptunk ki Bernben. Én inkább érek el egy győzelmet és kapok ki a másik meccsen, mint hogy két döntetlent játszak. Az Atalanta egy jó csapat. Ezen a szinten már minden meccs nagyon nehéz. Láthattuk a tegnapi eredményeket, amiket az ember nem is nagyon akar elhinni, de ilyen jelenleg az európai klubfutball. Nagyon vékonyak a különbségek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!