Két United játékos is esélyes az Aranylabdára

A Manchester United két játékosa, Bruno Fernandes és Cristiano Ronaldo is bekerült azon játékosok közé, akik esélyesek arra, hogy elnyerjék a méltán tekintélyes Aranylabdát, amit a világ legjobb játékosának ítélnek oda évről-évre.


Pénteken harminc főre szűkült az Aranylabda várományosok listája a France Football szerkesztői által. Ezt követően nemzetközi újságírók, minden nemzet egy-egy képviselője, valamint a nemzeti csapatok edzői és csapatkapitányai közösen döntenek a győztesről.

 

Egy névsort kreálnak az általuk öt legjobbnak gondolt játékossal, így az első helyezett hat pontot kap, a második négyet és a továbbiak értéke egy-egy ponttal csökken, amíg el nem érik az utolsót, akinek így egy pont jár. Ennek megfelelően pontozásos rendszer dönt arról, ki viheti haza majd a trófeát. 

 

Aki nem tudná tavaly a vírus miatt nem hirdettek győztest, így a november 29-én, hétfőn megrendezésre kerülő legújabb eseményt nagy izgalom övezi.

 

Ez az első alkalom, hogy Fernandes az esélyesek közé került és a United talizmánja maximálisan megérdemli ezt a lehetőséget, köszönhetően annak a nagyszerű évnek, amit a csapatnál produkált az előző idény során.

 

A 18-as mezszámú játékos segített a csapatnak elérni a tabella második helyét a bajnokságban és bejutottak az Európa-liga döntőjébe is. Továbbá a szurkolók döntése értelmében is ő kapta a Sir Matt Busby Év játékosa díját is zsinórban másodszor. 

 

A Unitedbeli csapattárs, Ronaldo igen gazdag történelemmel rendelkezik, már, ami az Aranylabda győztesek névsorát illeti, ugyanis öt alkalommal nyerte meg a díjat illusztris karriere során, 2008-ban, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben. Talán meg lesz a hatodik győzelme is?

 

 

A portugál játékos rúgta a legtöbb gólt a Seria A-ban, akkor még a Juventus csapatát erősítve. Elnyerte továbbá az Aranycipőt a 2020-as Eb-n, még azelőtt, hogy az Old Traffordra való visszatérését ünnepelhették volna. A szezonkezdése is figyelemre méltó volt, éppen pénteken nyerte el a Premier League szeptember hónap legjobb játékosának járó díjat is.

 

Aranylabda szűkített lista:



Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Nicolo Barella (Inter)
Karim Benzema (Real Madrid)
Leonardo Bonucci (Juventus)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Giorgio Chiellini (Juventus)
Ruben Dias (Manchester City)
Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain)
Bruno Fernandes (Manchester United)
Phil Foden (Manchester City)
Erling Haaland (Borussia Dortmund)
Jorginho (Chelsea)
Harry Kane (Chelsea)
N'Golo Kante (Tottenham Hotspur)
Simon Kjaer (AC Milan)

Robert Lewandowski (Bayern Munich)
Romelu Lukaku (Chelsea)
Riyad Mahrez (Manchester City)
Lautaro Martinez (Inter)
Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)
Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
Luka Modric (Real Madrid)
Gerard Moreno (Villarreal)
Mason Mount (Chelsea)
Neymar (Paris Saint-Germain)
Pedri (Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Manchester United)
Mohamed Salah (Liverpool)
Raheem Sterling (Manchester City)
Luis Suarez (Atletico Madrid)

 

A ManUtdFanatics.hu szerkesztősége gratulál Cristiano Ronaldonak és Bruno Fernandesnek a jelölésekért! 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!