Ronaldo mesterhármas rekordot állított fel

Cristiano Ronaldo lett az első játékos a nemzetközi labdarúgásban aki 10 mesterhármast ért el a válogatottban.


A Manchester United és a portugál válogatott világklasszis játékosa 113., 114. és 115. gólját szerezte Luxemburg 5-0-s legyőzése során a nemzeti csapatban. Ronaldo a 8. percben köszönt be büntetőből a találkozón, majd mindössze 5 perccel később tovább növelte csapata előnyét, szintén tizenegyesből.

 

A 36 éves játékos két találatát követően Bruno Fernandes és Joao Palhinha is beköszönt a vendégeknek, végül pedig a meccs hajrájában ismét Ronaldo örülhetett gólnak, ami egyben pályafutása 58. mesterhármasát is jelentette.

 

 

Kilencedik mesterhármasát még 2019-ben szerezte Litvánia nemzeti tizenegye ellen, amivel beérte a svéd Sven Rydell rekordját, amit a skandinávok kiválósága még 1923-1932 között állított be. Luxemburg elleni góljaival pedig immáron ő az első játékos a nemzetközi labdarúgás történetében, aki elsőként elérte válogatott szinten a 10 mesterhármast.

 

A nemzetközi góllövőlista élére már szeptemberben egymaga felállhatott a portugál kiválóság miután az írek ellen megszerezte 110. és 111. találatát a válogatottban és drámai, 2-1-es győzelem során.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!