Fernandes: Továbbra is vállalni fogom a kockázatot

Bruno Fernandes, a Manchester United középpályása a Liverpool elleni rangadó közeledtével elmondta, hogy továbbra is kockázatot fog vállalni annak érdekében, hogy segítse csapattársait a gólszerzésben.


Ole Gunnar Solskjaer csapata vasárnap a Liverpoolt fogadja az Old Traffordon és az Atalanta elleni sikert követően újabb győzelemre készülnek. A drámai 3-2-es győzelmet követően a portugál középpályás elismerte, hogy volt néhány sikertelen próbálkozása az első félidőben, ugyanakkor ez a fajta kockázatvállalás a második játékrészben gólokhoz segítette a csapatot.

 

"Tudod, hogy van ez. Néha kockáztatni kell. Valószínűleg néha kevesebb kockázatot kellene vállalnom, ha csak azt nézném, hogy az első félidőben hány passzom nem jött be, de az a dolgom, hogy ezeket megpróbáljam, hogy a támadókat megtaláljam a labdákkal. Van, hogy azt gondolom, hogy túl kockázatos egy-egy passz és, hogy nincs esély arra, hogy társat találjak elöl, de bíznom kell a csatárainkban, akik megpróbálnak gólokat szerezni."

 

"Biztos, hogy továbbra is elkövetek majd hibákat, de ezeket úgy teszem, hogy a maximumot próbálom nyújtani annak érdekében, hogy segítsem a társaimat a gólszerzésben. A többiek, Scott, Fred, vagy Paul ugyan így tesznek a középpályán. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy helyzetekhez jussanak a támadóink. Tudjuk, hogy a szurkolók sokat várnak tőlünk, de ez egy ilyen nagy klubnál természetes."

 

"Azt várják tőlünk, hogy minden alkalommal, minden félidőben kiemelkedően teljesítsünk, de van, hogy ezt az ellenfél nem teszi lehetővé. Azt gondolom, hogy az első félidőben kellemetlen perceket okoztak számunkra, de ugyanakkor ha megnézzük azokat a lehetőségeket, amiket adtunk nekik, akkor nem sokat találunk."

 

 

"Úgy gondolom, hogy a bekapott gólokat követően jól teljesítettünk, de nem sikerült a gólszerzés és ez okozza a problémát, hogy, ha nem szerzünk gólokat, akkor az emberek csalódottak."

 

Miután egy félidő alatt két gólt is kapott a csapat Fernandes elmondta, hogy az ősi rivális elleni találkozóra kemény munkával felkészülnek, hogy le tudják győzni a rangadón Klopp legénységét. 

 

"Próbáljuk kijavítani az általunk elkövetett hibákat minden egyes alkalommal, amikor ilyenekkel találjuk szembe magunkat. Most a hibák ellenére is sikerült megnyernünk a mérkőzést, de az edzőpályán ezeket a hibákat meg kell értenünk és javítanunk, hogy a következő meccsen a Liverpool ellen már ne kövessünk el ilyeneket. Ez fontos, hogy megértsük a hibáinkat, hogy tanuljunk belőlük és javítani tudjuk őket."

 

"Úgy gondolom, hogy a csapatnak meccsenként kell haladnia és megértenie, hogy mi az amit jobban tudunk csinálni. Minden mérkőzés más, egyiken sem vagyunk ugyan abban a helyzetben. Megnézzük, megértjük az edzésen, mit csináltunk rosszul és kijavítjuk."

 

Fernandes úgy gondolja, hogy ez a folyamat minden játékosra vonatkozik, ahogy az is, hogy mindenkinek segítenie kell a támadásokat és a védekezést is.

 

"Természetesen kevesebb gólt kell kapnunk és több gólt szereznünk. El kell fogadnunk, hogy a bekapott találatokért nem csak a védők felelősek, mert mindannyiunknak együtt kell védekeznie. Mindannyian együtt edzünk és gyakoroljuk, miként tudunk a legjobban közösen védekezni, csapatként támadni, így ha nem szerzünk gólt, akkor azért is ugyan úgy mindenki felelős. Előfordulhatnak egyéni hibák természetesen, de ilyen a futball és az a feladatunk, hogy megértsük ezek miértjeit és meg kell próbálnunk jobban csinálni a következő mérkőzésen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!