Ole: Fred mindent meg fog tenni értünk

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere dicsérte Fred hozzáállását és elmondta, hogy a középpályás mindent megtesz annak érdekében, hogy a Liverpool elleni találkozóra bevethető állapotban legyen.


A brazil játékos a kezdőben kapott helyet az Atalanta elleni Bajnokok Ligája találkozón, de a tervezettnél kicsivel hamarabb kellett elhagynia a pályát egy kisebb sérülés miatt. Ennek okán kétségessé vált, hogy a középpályás bevethető lesz-e az ősi rivális elleni rangadón vasárnap, melyet az Old Traffordon rendeznek meg.

 

A péntek délutáni sajtótájékoztatón a menedzser beszélt Fred játékáról az Atalanta elleni találkozón és arról, hogy visszatérhet-e a bajnokság soron következő fordulójában a pályára.

 

"Fred nagyon jó játékos és brazil válogatott is, ami önmagában is a minőség jele" - mondta Solskjaer. "Kivételes személyisége és hozzáállása van a futballhoz és folyton mosolyog."

 

 

"Jelenleg nem tudom megmondani, hogy alkalmas lesz-e, vagy sem, de mindent megtesz azért, hogy ott lehessen velünk vasárnap."

 

Az, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjen nem újdonság Fred számára, aki az előző idényben is hasonlót élt át az Európa-liga fináléját megelőzően. Ebből kifolyólag a brazil játékos csak egy rövidebb etapot tudott vállalni a gdanski összecsapáson, de Ole elmondta, hogy a hozzáállása az ilyen szituációkhoz sokat mutat abból, hogy milyen játékos is ő.

 

"Az, hogy milyen mentalitású játékos is ő megmutatkozott számomra az előző idény végén, amikor megsérült. Az egy 6-8 hetes sérülés volt, de az Európa-liga döntője előtt egy nappal visszatért teljesen fitt állapotban. Korábban már visszatért az edzésekre és, ha előre tudom, hogy ilyen jó állapotban lesz, akkor lehet, hogy az elejétől kezdve játszattam volna. Abban is biztos vagyok, hogy mindent megtett volna a csapatért."

 

A 18 éves középpályás szerdán az Atalanta ellen megmutatta, hogy mire is képes nyomás alatt, ezért nyilvánvalóan óriási lökést jelenthetne Solskjaer csapatának, ha a merseyside-i vendégek ellen bevethető lenne, akik jelen pillanatban az egyetlen veretlen csapat a bajnokságban. 

 

A norvég menedzser beszélt arról is, hogy mit lát brazil játékosában, aki véleménye szerint rengeteget fejlődött az előző szezonban.

 

"Mindig éles, ügyes és felveszi a harcot az ellenfél játékosaival. Soha nem fél" - magyarázta Ole. Nagyszerű volt látni az elmúlt 2-3 évben a fejlődést, amin keresztül ment."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!