Tottenham Hotspur U23 - Manchester United U23 1-0

A két klubb fiataljai órákkal a felnőttek előtt csaptak össze egymással, ami későbbi mérkőzéssel ellentétben a Londoniak győzelmét hozta.


Holtverseny alakult ki az élbolyban a Premier League 2 tabelláján, ezért volt fontos mérkőzés mindkét fél számára, hiszen a Tottenham és a United is szerette volna utolérni az első négy helyezettet. 

 

Az első játékrészben a United irányította a játékot, a bíró nem ítélt meg egy büntetőt, szerinte a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, így Shoretire készülhetett  szabadrúgáshoz, de Thimothee Lo-Tutala kapus hárította lövését, később Anthony Elanga próbálkozását pedig Malachi Fagan-Walcott tudta blokkolni, így a vendégek két nagy lehetősége is kimaradt.

 

Shoretire a 28. percben bal oldali kapufát találta el, miután tizanhatoson belül rá tudott fordulni a kapura, Mengi pedig három perccel később egy szöglet után a kapu fölé lőtt, pedig ígéretes helyzetnek tűnt, nagyon üresen maradt. 

 

A Tottenham-nek is adódtak lehetőségeik, Scarlett nagyszerű helyzetet puskázott el, amikor a második játékrész elején Harvey White szögletét a léc fölé bólintotta.

 

Később megint a Tottenham rohamozott, Markanday forgolódott a kapu előterében, végül lövőhelyzetbe került, de Kovar eszén nem tudott túl járni.

 

Az első félidőben nem született gól, így 0-0-val fordulhattak a csapatok. 

 

Nile John a második félidőben közel járt a gólszerzéshez, a United-nél csereként beálló Charlie McNeil pedig egy jó lehetőségnél csupán az oldalhálót találta el. 

 

 

A Tottenham részéről csereként beálló Romaine Mundle a 91. percben egy ígéretes keresztlabdát adott Scarlett irányába, aki azonban a léc fölé fejelt.

 

Mikor már mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, akkor jött a United szemszögéből kiábrándító csattanó, a 92. percben Scarlett passzolt ki a szélre a csereként beálló Santiago-nak, aki visszapasszolta középre a kapu elé a labdát, a védő csak beleérni tudott, így a lepattanót Scarlett gond nélkül a kapu bal alsó sarkába lőhette. 1-0

 

Ezzel a United visszaesett a 6. helyre és második vereségüket szenvedték el zsinórban a West Ham United elleni 6-0-ás zakó után. Legközelebb november 6-án találkozik a csapat a Leeds United U23 csapatával immáron hazai környezetben. 

 

Összefoglaló:

Manchester United: Kovar, Jurado, Wellens, Mengi (c), Hardley, Svidersky, Diallo, Hansen-Aaroen (Mainoo 84), Hugill (McNeil 66), Shoretire, Elanga

Nem használt cserék: Mee, Hoogewerf.

Gólszerző: Markanday 90+2.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!