Southgate Maguire jellemét dicséri

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate örömmel látta a Manchester United kapitányát, Harry Maguire-t a góllövőlistán a Wembley-ben az Albánia elleni 5-0-ás siker alkalmával.


Maguire októberben nem tudott csatlakozni válogatottbeli társaihoz vádli problémái miatt, de a pénteki nyertes világbajnoki selejtezőn góllal tért vissza Albánia ellen. 

 

A klubszinten elért eredményei miatt a United kapitányának természetesen még nehezebb volt az elmúlt héten formába lendülni, de Harry soha nem fog megriadni a kihívásoktól, vallotta a válogatottat irányító szakember.

 

A Háromoroszlánosok Albánia felett aratott győzelme után Southgate Maguire hozzáállását és hajlandóságát dicsérte, mivel bármilyen kihívás kerüljön is elé, szembenéz vele. 

 

"Igen csak nehéz időszakon val túl, korán is tért vissza, de ő az a fajta játékos, aki bármit megtenne a csapatáért" - nyilatkozta az angolok kapitánya a mérkőzés utáni sajtótáékoztatón az ITV-nek

 

"Úgy gondolom, megmutatta, hogy mekkora felelősséget vállal, ezért soha nem húzódhat el a kihívások elől és jó volt látni, hogy ma este gólt szerzett."

 

Harry a Chelsea játékosának, Reece James-nek a szabadrúgását értékesítette fejesgóljának köszönhetően, amivel megszerezték a vezetést már a világbajnoki selejtező kilencedik percében.

 

Ez volt a United kapitányának hatodik gólja hazája válogatottjában és az ITV-hez csatlakozott egy interjú erejéig, ahol felfedte góljának fontosságát.
 

"Igen természetesen sokat jelentett."

 

 

"Hazád válogatottjában gólt szerezni mindig jó érzés, az első gólom döntő fontosságú volt, fontos volt a mérkőzés és azt is tudtuk, hogy meg kell nyernünk."

 

"Nagyon kinyílt az ellenfél, ránk másztak, így mi ezt ki tudtuk használni. Tudtuk, milyen fontos lesz az első gól, számomra azonban örömteli pillanat volt." 

 

A United csapatkapitányának korai gólja után a Tottenham csatára, Harry Kane mesterhármast szerzett, a Liverpool játékosa, Jordan Henderson is betalált, így az angolok 5-0-ás állással vonulhattak a félidőre. 

 

Maguire és társai már nem tudták növelni előnyüket a második félidőben, de a mérkőzés végi eredmény egy átütő teljesítményt tükröz, ami azt is jelenti, hogy a Háromoroszlánosoknak csupán egy pontra van szüksége hétfőn az I csoport utolsó fordulójában San Marino ellen ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a katari világbajnokságra.

 

"Amikor Angliáért játszol, mindig nagy a nyomás, hogy megnyerd a mérkőzést" - mondta Maguire hazája Wembley-ben elért fontos győzelme után. 

 

"Nem tudtuk megnyerni az előző hazai meccsünket Magyarország ellen, csalódottak is voltunk a teljesítményünk miatt, sokat beszéltünk róla és kielemeztük a mérkőzést."

 

"Azt gondolom, hogy ha nem vagy nyomás alatt, amikor a hazádért játszol, valamit rosszul csinálsz. Azonban ez lenyűgöző teljesítmény volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!