Carrick elárulta Shaw hiányzásának okát

Michael Carrick, a Manchester United megbízott menedzsere elárulta, hogy a csapat szélső védője, Luke Shaw miért maradt ki a Villarreal elleni keretből.


A védő újabb fejsérülést szenvedett a Watford elleni hétvégi bajnokin, melynek 4-1-es vereség lett a vége, a kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzésre pedig elővigyázatosságból nem utazott el. Shaw-t a Premier League fejsérülési protokollja szerint le is cserélték a találkozón, helyére pedig Diogo Dalot vette át.

 

Carrick friss információkat mondott a védő állapotáról a BT Sportnak nyilatkozva. 

 

"Luke pár héttel ezelőtt agyrázkódást szenvedett a City elleni bajnokin, a Watford ellen pedig újabb sérülés érte a fejét és elővigyázatosságból alaposan kivizsgáljuk az állapotát."

 

 

Carrick 4 helyen is változtatott a Watford elleni kezdőhöz képest, a legszembetűnőbb változás pedig az volt, hogy Bruno Fernandest csak a kispadra jelölte. Egykori középpályásunk már a találkozó előtt kihangsúlyozta, hogy számos választási lehetősége van a kezdő kijelölésére, választása pedig most Donny van de Beekre esett.

 

"Csak 48 órája vagyok ebben a szerepkörben, de meg kellett hozni döntéseket, ki kellett választanom a kezdőt és el voltam kényeztetve lehetőségek terén. Öt csere állt rendelkezésemre a jelenlegi szabályok alapján és tudtam, hogy így lesznek olyan játékosok, akik képesek változást hozni a mérkőzésen. Egyik játékos sem volt élete formájában az elmúlt időszakban, ez vitathatatlan, de ki kellett jelölni a kezdőt."

 

"Ahogy mondtam is, a legtöbben nem életük formájában játszottak mostanában. Imádom Brunot, rengeteget dolgozik és sokat is játszott mostanában. Az én dolgom az volt, hogy kijelöljem a keretet, a kezdőt és azzal megtegyünk mindent a pályán. A döntésem nem azt jelenti, hogy Bruno nem lenne fontos."

 

A Villarreal elleni találkozón Anthony Martial volt a kezdőben Rashford helyén, míg Fred Matic posztját vette át a szombati találkozó kezdőjéből. A Vörös Ördögök a Villarreal elleni győzelemmel bebiztosították továbbjutásukat az egyenes kieséses szakaszba, de meg kell emelnünk a tavalyi EL győztesek előtt a kalapunkat, mert nagyszerű teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!