De Gea: A szurkolóink megérdemelték ezt a sikert

David de Gea, a Manchester United kapusa elárulta, hogy büszke csapattársaira és a szurkolókat is dicsérte a Villarreal ellni Bajnokok Ligája győzelmet követően.


A klub első számú hálóőre remek formát mutatott a spanyolországi összecsapáson és kiváló védéseket produkált, végül pedig kapott gól nélkül zárta a találkozót. A győzelmet Cristiano Ronaldo és a Unitedben első gólját szerző Jadon Sancho biztosították a Vörös Ördögök számára Unai Emery csapata ellen. 

 

Kedd este kicsivel később a Young Boys Atalanta elleni összecsapásán 3-3-as döntetlen született, amely miatt a manchesteriek a csoport első helyén jutottak tovább a kieséses szakaszba a legjobb 16 közé.

 

A meccs után de Gea az MUTV riporterének, Stewart Gardnernek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy mennyire fontos ez a győzelem a csapatnak az elmúlt nehéz hetek után. 

 

"Mindig nagyszerű Spanyolországban játszani, különösen egy ilyen jó hangulatú Bajnokok Ligája mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos 3 pont számunkra. Nagyon kemény heteken vagyunk túl és úgy gondolom, hogy ma nagyon jó csapatszellemet mutattunk. Nehéz ellenféllel játszottunk és szerintem megmutattuk ma, hogy mit is tudunk. Nagyon büszke vagyok a srácokra, a stábra, boldog vagyok."

 

A mérkőzése egyik kulcsfontosságú pillanata volt, amikor a spanyol hálóőr kitolta Triqueros kapuba tartó lövését egy hatalmas bravúrral. A nagy védések ellenére a United 1-es számú játékosa rendkívül szerényen nyilatkozott és hangsúlyozta, hogy a csapat az, ami számít.

 

 

"Igyekszem mindig végigkoncentrálni mind a 90 percet. Sikerült bemutatnom néhány védést, de volt már ilyenekre példa és végül mégis veszítettünk. Ma tökéletes volt minden, mert végül nyertünk, szóval ma tényleg nagyon boldog vagyok. Ahogy viszont már mondtam, a mai nap a csapatról szól. Csapatként játszottunk és úgy vélem, hogy megérdemeltük a 3 pontot."

 

A 30 éves játékos elismerte, hogy nagyon nehéz időszak van a hátuk mögött és ezért is büszke igazán a társakra a teljesítményük miatt. Emellett elmondta, hogy bízik abban, hogy ez egy jó szériának a kezdete a Vörös Ördögök számára és innen szeretnék folytatni vasárnap, a Chelsea elleni bajnokin.

 

"Hogy őszinte legyek, nagyon nehéz volt" - mondta a közelmúltról a kapus. Az elmúlt hetek, de különösen az elmúlt 2-3 nap kemény volt. Viszont ez erősebbé is teheti a csapatot. A mai napon megtaláltuk az önbizalmunkat és akkor nem csak most vagyunk rá képesek. Vasárnap ismét meg kell mutatnunk, mert nagy meccs vár ránk. Remélem, hogy sikerül jól játszanunk és újabb győzelmet ünnepelnünk."

 

A mérkőzést követő interjújában de Gea a Spanyolországba elutazó szurkolókat is méltatta, akik hangosan buzdították az övéiket végig a találkozón. 

 

"Igen, biztosan" - mondta arra a kérdésre, hogy a szurkolók vajon jól érezték-e magukat. "A Bajnokok Ligája esték többek közt a szurkolók miatt is különlegesek. A szurkolóink hihetetlenek voltak a vendégszektorban. Örülök, hogy ezzel az eredménnyel tudtuk megörvendeztetni őket, megérdemelték és biztos vagyok benne, hogy élvezték."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!