De Gea: Többet akartunk a döntetlennél

David de Gea szerint elégedettnek kell lenniük a Chelsea ellen megszerzett rendkívül fontos 1 ponttal, de kitart amellett, hogy a győzelmen kívül semmilyen eredmény nem elég jó és elfogadható ennél a klubnál.


A Premier League-ben elért rendkívül kiábrándító eredmények hadát követően de Gea fontos szerepet játszott a csapat Villarreal elleni győzelmében, ezt követően pedig a vasárnapi, Chelsea elleni döntetlenben is vitathatatlan erényei voltak a spanyol hálóőrnek.

 

De Gea 4 nagyvédést is bemutatott az 1-1-re végződő összecsapáson, az egyiket már a találkozó legelején, amikor Hudson-Odoi próbálkozását hárította. Ezeknek köszönhetően Jadon Sancho gólja, melyet Jorginho egyéni hibáját követően szerzett az angol támadó vezetéshez juttatta a vendégeket, a házigazdák pedig csak egy büntetőből tudtak egalizálni a Sancho találatánál nagyot hibázó Jorginhonak köszönhetően. A mérkőzés végül a vártnál szorosabb eredményt hozott és mindkét alakulatnak meglett volna a lehetősége akár arra is, hogy megszerezzék a 3 pontot.

 

"Azt gondolom, hogy nekünk sosem lehet elég az 1 pont megszerzése" - mondta de Gea az MUTV-nek. "Viszont a jelenlegi nehéz helyzetben úgy vélem, hogy nagyon fontos most ez az 1 pont is, amiért megküzdött a csapat és büszke vagyok a srácokra. Sikerült ismét csapatként játszanunk, elégedett vagyok a teljesítménnyel."

 

Más médiának nyilatkozva a mérkőzést követően David "nagy pontnak" nevezte a körülményekre való tekintettel a United által megszerzett 1 pontot. Számos játékos nyújtott kiemelkedő teljesítményt a Vörös Ördögök között, köztük volt a spanyol kapus is, de remek munkát végzett Fred, Matic és McTominay is, akik keményen küzdöttek minden egyes labdának a megszerzéséért.

 

 

"Úgy gondolom, hogy a csapatszellem nagyszerű volt. Küzdöttünk, elszántak voltunk és megvolt bennünk a győzelem utáni vágy. Ez pedig további önbizalmat ad nekünk ahhoz, hogy a nagy mérkőzéseken jó eredményeket érjünk el, hogy a szurkolók olyan csapatot láthassanak, amely jól játszik és győzelmeket ér el."

 

"Tudtuk, hogy nagyon oda kell figyelnünk az elő 20-25 percben és el kell kerüljük a kapott gólt. Agresszívak voltak, de elég jól védekeztünk. A srácok mindent beleadtak és jó volt látni, hogy mindneki hajtott és küzdött a klubért."

 

Újabb nagy meccs vár a Unitedre, hiszen csütörtökön este az Arsenal látogat az Old Traffordra, de Gea pedig úgy gondolja, hogy ő és csapattársai magukkal viszik a magabiztosságot, amit a Chelsea ellen is mutattak.

 

"Úgy gondolom, hogy magunkkal kell vinnünk azt a magabiztosságot, amit a Chelsea ellen is mutattunk. Tudjuk, hogy az Arsenal nagyon jó szakaszban van, fejlődnek, jól játszanak, izgalmas találkozó lesz."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!