Kinek az ötlete volt az összekapaszkodás?

A Manchester Unitedre nagy nyomás nehezedett a múlt heti Villarreal elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően.


Egy egynél több gólos vereség esetében a Vörös Ördögök kezéből kicsúszott volna saját sorsa, így a Watford elleni vereséget és Ole Gunnar Solskjaer távozását követően érthetően minden tekintet a Manchester Unitedre és a menedzseri pozíciót átmenetileg betöltő Michael Carrickre szegeződött.

 

A feszültséget tovább fokozta a mérkőzés elején fellépő technikai probléma, mivel a mérkőzés játékvezetőjének, Felix Brych-nek a felszerelése nem volt megfelelően bekötve, így a találkozó késve is kezdődhetett csak el.

 

A várakozás közepedte a játékosok úgy döntöttek, hogy egybe gyűlnek és a pályán összekapaszkodva fejezik ki az összetartozásukat és motivációjukat azzal kapcsolatban, hogy képesek lesznek elvégezni a feladatukat a spanyolországi mérkőzésen.

 

A csapat középpályását, Fredet a United Review-nak adott interjújában megkérdezték, hogy mi vezetett ehhez a pillanathoz, ami a Unitednél nem, de számos más csapatnál, nem csak a labdarúgásban megmutatkozott.

 

 

"Nem volt betervezve, de például a brazil válogatottban minden meccs előtt összekapaszkodunk. Szóltam a srácoknak és mindenki odajött."

 

"Nehéz helyzetben voltunk és sokan is vagyunk a csapatban épp ezért fontos az, hogy összetartozunk. A Villarreal ellen utána minden rendben volt, jól játszottunk és nyertünk. Most más kihívások várnak ránk a bajnokságban, amit nagyon jól ismerünk és tudjuk, hogy jól kell játszanunk és meg kell nyernünk a következő meccseket."

 

A United 20-ra nyerte a találkozót amivel végül csoportelsőként jutott tovább az F jelű csoportból a kieséses szakaszba annak köszönhetően, hogy a Young Boys döntetlent játszott az Atalanta csapatával.

 

Fred kiváló teljesítményt nyújtott és mindkét gólban szerepet játszott, emellett pedig a Chelsea elleni 1-1 alkalmával is kiemelkedett a mezőnyből. 

 

"Jó meccsek voltak számomra és fontos voltt a presszingelés mint kiderült. Nem én adtam a gólpasszt, de nagyon elégedett voltam a labdaszerzésekkel, amelyek mindkét gólunkat megelőzték."

 

"Nagyon fontos ez számomra és remélem, hogy folytatni tudom ezt a továbbiakban is. Illetve nem csupán számomra, hanem a csapat számára is fontos ez."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!