Maguire: De Gea elképesztő

Harry Maguire úgy véli, hogy David de Gea élete legjobb formáját mutatja, melynek nagy szerepe volt a Norwich elleni győzelem szempontjából a United számára.


A Vörös Ördögök legutóbbi két bajnokijukat kapott gól nélkül hozták le, a Carrow Road-on pedig Ronaldo büntetőjének köszönhetően újabb 3 ponttal. gazdagodtak. De Gea védései legalább annyira fontosak voltak, mint a portugál klasszis gólja és vitathatatlan, hogy a 31 éves hálóőr kiváló formában van ebben a szezonban, így a csapat kapitánya, Harry Maguire is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a spanyol teljesítményéről.

 

"Nagy védések nagyon fontos pillanatokban, azt hiszem ezért vannak a kapusok, hogy ilyeneket mutassanak be és ezek rengeteget számítanak. David ismét megmutatta, hogy világklasszis kapus és ismét remekül védett. Mindig ott volt, amikor veszélyes helyzetek alakultak ki."

 

Sajnos a spanyol számára keserédes a szezon, mert a remek forma ellenére sokkal többször kellett a labdát kiszednie a kapujából, mint azt szerette volna, pedig azokon a mérkőzéseken is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az egymás utáni két meccs kapott gól nélkül viszont nagyon sokat számíthat és jelzi, hogy jó irányba halad a csapat.

 

"Nagyon fontos volt számára, hogy ezen a meccsen ne kapjon gólt. Sajnos ebben a szezonban ritkán éltük meg és kedden ismét azt szeretnénk, hogy elkerüljük a bekapott gólt. David nagyszerű teljesítményt nyújtott mindig is, de mióta itt vagyok, szerintem a mostani formája az eddigi legjobb. A teljesítménye nem meglepő, hiszen, ahogy azt már sokszor mondjuk, ő világklasszis kapus."

 

 

De Gea kénytelen volt több nagy védést is bemutatni a szombati bajnokin, ami a Norwich támadói számára is egyfajta dicséret. A hazaiak előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a Unitednek pedig eltökélt szándéka, hogy az ilyen lehetőségek számát lecsökkentsék a következő meccseken.

 

Maguire hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos az, hogy a csapat egy pillanatra se adja fel a mérkőzést és hozzátette, hogy a következő találkozókon sokkal jobb teljesítményre lesz szükség.

 

"Kicsit jobban szerettük volna irányítani a mérkőzést. Szerettünk volna fentebb és agresszívebben játszani, ezen dolgozunk és javulni fogunk. A félidőben arról beszéltünk, hogy ügyeljünk arra, hogy ne kapjunk gólt és próbáljunk meg helyzeteket kidolgozni és megnyerni a mérkőzést és ez sikerült is."

 

"Nyilvánvaló, hogy Cristiano jelenléte sokat számít. Ha ő a csapatodban van, az mindenképp előnyt jelent, mert tudjuk, hogy bármikor képes gólt rúgni. Összefoglalva a meccset, nagy védések, kapott gól nélkül és egy fontos idegenbeli győzelem, amit a szurkolók, akik velünk tartottak és persze a többiek is megérdemeltek. Hihetetlen hangulatot varázsoltak a stadionba a mieink."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!