Shaw: Jones tiszteletet érdemel

A Manchester United védője, Luke Shaw elismeréssel adózott csapattársának, Phil Jonesnak, aki hosszú kihagyást követően hétfő este visszatért a pályára.


Az egykoron angol válogatott védő 712 napot hagyott ki mióta 2020 januárjában a Burnley elleni találkozón megsérült. Visszatérése remekül sikerült annak ellenére is, hogy súlyos sérülése nem kevés megpróbáltatást állított elé az elmúlt két évben.

 

"Phil Jones büszke lehet magára" - kezdte Shaw az MUTV-nek és a Sky Sports-nak a Wolves elleni 1-0-s vereséget követően. "Évek óta folyamatosan kritizálják, nagyon sokszor kikezdték az emberek, de ő megmutatta, hogy mennyire profi, keményen edzett, ma este pedig megkapta a lehetőséget és szerintem fenomenális volt."

 

"Szerintem nagyon megérdemli a tiszteletet a mai este után, mert két év kihagyást követően ilyen játékot produkálni nagyon nehéz. Nagyon örülök a visszatérésének, főleg azok után, amin keresztül ment, mert ő egy nagyon jó srác és megérdemli a lehetőséget. Csak annyit mondanék neki, hogy Phil, folytasd!"

 

 

"Hihetetlen szakember. Tényleg rengeteg dolgon ment keresztül és tudom, hogy néha azt érezte, hogy az egész világ ellene van, de mi mellette álltunk és mellette is leszünk mindig."

 

"Tényleg nagyon keményen edzett és le a kalappal előtte. Megérdemelte a lehetőséget és és a továbbiakban is megérdemli. Hosszú kihagyás után így teljesíteni nagyon komoly munkát jelent, szóval fel kell emelnie a fejét, mert büszke lehet a teljesítményére. Számára ez a visszatérés még úgy is szép, hogy csalódott a vereség miatt."

 

A 26 éves játékos a vereséget is értékelte: "Igazán kiábrándító ez hazai pályán 75000 szurkolóval a hátunk mögött. Nem tudtunk elég agresszívak lenni már egészen a találkozó elejétől kezdve, hiányzott az intenzitás, pedig a szurkolók akkor lesznek igazán mögöttünk, ha ezt hozni tudjuk. Egyébként éreztük így is, hogy mögöttünk állnak, de azt gondolom, hogy ha nagyobb tempót tudtunk volna diktálni, akkor sokkal könnyebb dolgunk lett volna, de nem tudtunk irányítani és csak szenvedtünk a pályán."

 

"Különösen agresszívebbnek kellett volna lennünk ,amikor náluk volt a labda, mert így irányítani tudtak. Nem tudtunk semmi extrát alkotni és így pocsék este volt."

 

Shaw elárulta azt is, hogy mostmár az Aston Villa elleni mérkőzésre fognak koncentrálni, melyet az FA-kupa keretein belül fognak megrendezni egy hét múlva. 

 

"Jó, ha sűrűn jönnek egymás után a meccsek, de most azt hiszem kell egy pár nap, hogy a menedzser rendbe hozzon minket az edzőpályán. Jól kell edzenünk a héten, mert utána egymás után kétszer játszunk a Villa ellen. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, tudjuk, hogy képesek vagyunk fejlődni és tudjuk, hogy amit most csináltunk, az közel sem elég jó."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!